ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Χριστίνα Κοψίνη
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με μοναδικό εισηγητή αύξησης του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ (όπως ήταν έως τον Φεβρουάριο του 2012) τη ΓΣΕΕ και με δεδομένα τα αρνητικά πορίσματα των εργοδοτικών οργανώσεων για τα κατώτατα όρια στον ιδιωτικό τομέα, ξεκινά σήμερα η προφορική διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους.

Ηδη έχουν διαβιβαστεί από την Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης, στην οποία προεδρεύει ο πρόεδρος του ΟΜΕΔ, Δ. Παπαδημητρίου, τα υπομνήματα και η τεκμηρίωση κάθε διαβουλευόμενου προς τους λοιπούς εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, τα βασικά σημεία των οποίων έφερε στο φως η «Εφ.Συν.» του Σαββατοκύριακου, (22-23/5/2021 «Δεν δίνουν ούτε ευρώ αύξηση στον κατώτατο»).

Οι εισηγήσεις των εργοδοτικών ενώσεων καθώς και της Τραπέζης της Ελλάδος είναι αρνητικές και το πιθανότερο σενάριο είναι ο κατώτατος να παραμείνει στα όρια των 650 ευρώ (μικτά) μετά την τελευταία αύξηση 10% με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τον Φεβρουάριο του 2019.

Μετά τη σημερινή διαβούλευση θα ακολουθήσει η διαβίβαση όλων των υπομνημάτων και της τεκμηρίωσης των διαβουλευόμενων, καθώς και της έκθεσης των εξειδικευμένων επιστημονικών και ερευνητικών φορέων, στο ΚΕΠΕ για τη σύνταξη Σχεδίου Πορίσματος Διαβούλευσης έως την 31η Μαΐου 2021.

Το Σχέδιο του Πορίσματος Διαβούλευσης ολοκληρώνεται το αργότερο έως την 30ή Ιουνίου 2021. Στη συνέχεια και μέχρι τα τέλη Ιουλίου φέτος, ο υπουργός Εργασίας πρέπει να κάνει την εισήγησή του.