ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Απεργούν αύριο Τετάρτη οι τελωνειακοί υπάλληλοι αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για το νέο ειδικό μισθολόγιο της ΑΑΔΕ που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής. Η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΤΥΕ) απαιτεί την απόσυρση του νομοσχεδίου, που όπως αναφέρει θα προκαλέσει πρωτόγνωρες μισθολογικές ανισότητες και διχασμό στους χώρους εργασίας, αλλά και την αποχώρηση της τελωνειακής υπηρεσίας από την ΑΑΔΕ και την ένταξή της στο υπουργείο Οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο προβλέπει τη σύνδεση των μισθών όλων των υπαλλήλων των υπηρεσιών που υπάγονται στην ΑΑΔΕ (κυρίως εφορίες και τελωνεία) με ατομικές αξιολογήσεις και στοχοθεσίες που ορίζονται κάθε φορά με πράξη του διοικητή της ΑΑΔΕ.

Εμπέδωση του «διαίρει και βασίλευε» και προπομπό για το υπόλοιπο Δημόσιο χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο η ΑΔΕΔΥ, που επισημαίνει ότι για πρώτη φορά στο Δημόσιο εισάγεται η σύνδεση του μισθού με το περίγραμμα θέσης εργασίας, πράγμα που οδηγεί σε ένα σύστημα διαφορετικών αποδοχών για υπαλλήλους που έχουν ακριβώς τα ίδια προσόντα. «Υποδαυλίζεται η έριδα μεταξύ συναδέλφων, η ανθρωποφαγία και η άνιση μεταχείριση. Αυξάνεται η εξουσία και η δύναμη που αποκτούν οι προϊστάμενοι πάνω στους υπαλλήλους», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Κριτική στις διατάξεις του νομοσχεδίου άσκησε και η Ομοσπονδία των εφοριακών, ΠΟΕ ΔΟΥ, κατά την ακρόαση φορέων στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την περασμένη Παρασκευή.