Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
300 εκατ. για να απαξιώσουν τα ΕΛΤΑ
EUROKINISSI/ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

300 εκατ. για να απαξιώσουν τα ΕΛΤΑ

  • A-
  • A+
Με χρήματα των φορολογουμένων προχωρούν σε εθελουσία έξοδο για 2.000 από τους 5.500 υπαλλήλους, για να ακολουθήσουν ανεξέλεγκτες προσλήψεις εκτός δημοσιότητας, αδιαφανείς προμήθειες και στο τέλος πώληση σε στρατηγικό επενδυτή.

Το Δημόσιο θα πληρώσει περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ για να διώξουν τα ΕΛΤΑ 2.000 υπαλλήλους, να προχωρήσουν μετά σε νέες προσλήψεις και προμήθειες εκτός διαδικασιών Δημοσίου και στο τέλος να καταλήξουν σε στρατηγικό επενδυτή.

Ολα τα παραπάνω περιγράφονται σε τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με στόχο να ψηφιστεί σήμερα μαζί με το νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο. Μάλιστα, η τροπολογία μοιάζει από μόνη της με νομοσχέδιο, καθώς έχει 12 άρθρα, εκ των οποίων τα δυο τελευταία αφορούν θέματα άσχετα με τα ΕΛΤΑ. Το περιεχόμενο της τροπολογίας περιγράφει αναλυτικά το «σχέδιο» της κυβέρνησης μέσα από όσα αναφέρει και όσα αποσιωπά:

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Αν και θεωρητικά ο σκοπός είναι η μείωση του λειτουργικού κόστους, η τροπολογία ξεκινά με τρία άρθρα για προσλήψεις προσωπικού! Κάθε τι που αφορά διαδικασίες Δημοσίου διαγράφεται. Οσοι προσληφθούν ως αορίστου χρόνου θα μπαίνουν με «πλασματικό» έλεγχο του ΑΣΕΠ το οποίο θα διαθέτει μόλις 20 μέρες για να ελέγξει τη νομιμότητα της λίστας που ετοίμασε η εταιρεία και τις ενστάσεις – αν δεν προλάβει να απαντήσει, θεωρείται ότι εγκρίνει. Οι εποχικοί θα προσλαμβάνονται με απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου. Θα προσληφθούν άνθρωποι «της αγοράς» για τις θέσεις των γενικών διευθυντών και ορισμένων διευθυντών. Οι διορισμοί και οι απολύσεις δεν θα δημοσιεύονται σε ΦΕΚ, δεν θα ισχύει η αναλογία 1 πρόσληψη ανά 5 αποχωρήσεις. Δεν θα ισχύει καν η πρόβλεψη όταν χάνει κάποιος τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας να προσλαμβάνεται κάποιος από την οικογένειά του.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ: Ολες οι προμήθειες θα αποφασίζονται από τη διορισμένη διοίκηση κατά παρέκκλιση των διαδικασιών του Δημοσίου. Ο κ. Πιερρακάκης προδιέγραψε το αντικείμενο των προμηθειών μιλώντας για την ανάγκη Ψηφιακού Μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ. Ανέφερε μάλιστα ότι οι υπολογιστές στα ταχυδρομεία τρέχουν με Windows XP, λειτουργικό σύστημα που κυριαρχούσε στη δεκαετία του 2000. Δεν ανέφερε βέβαια ποιος είναι ο λόγος που τρέχουν με τόσο παλιό λειτουργικό και αν αυτό οφείλεται στο κόστος αναβάθμισης που αρνείται να αναλάβει ο προμηθευτής.

ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟΣ: Εδώ θα στηριχθεί ο μεγάλος εκβιασμός για τουλάχιστον 2.000 από τους 5.500 σήμερα (κάποτε 12.000) εργαζομένους. Η τροπολογία αναφέρει ότι τα ΕΛΤΑ δύνανται να εφαρμόζουν προγράμματα καθορίζοντας και το ύψος του οικονομικού κινήτρου για την οικειοθελή αποχώρηση. Εννοείται ότι εάν εργαζόμενος αρνηθεί την «οικειοθελή» αποχώρηση, θα απειληθεί είτε με μεταφορά σε άλλη ταχυδρομική υπηρεσία, είτε κάπου αλλού στο Δημόσιο με άγνωστες συνέπειες στις αποδοχές και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Παραδόξως, στην Εκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν υπάρχει καμία αναφορά στο κόστος αυτό για τα ΕΛΤΑ και το πώς θα καλυφθεί. Η λέξη εθελουσία αναφέρεται μόνο στις επιπτώσεις για τον ΕΦΚΑ, χωρίς αυτές να αποτιμώνται αριθμητικά. Οι εργαζόμενοι ακούν για προγράμματα που θα περιλαμβάνουν καταβολή μέρους του μισθού (60-70%) για όσα χρόνια απομένουν έως τη σύνταξη, κάλυψη εισφορών και «μπόνους» 20.000 ευρώ. Κάτι τέτοιο οδηγεί σε δαπάνη 180 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία δεν φαίνεται από πού θα καλυφθεί.

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: Η τροπολογία στο σημείο αυτό κρύβει ένα μεγάλο δώρο για τις ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται χρόνια τώρα στην ταχυδρομική αγορά χωρίς να πληρώνουν κάτι για την καθολική υπηρεσία, αν και προβλεπόταν στον νόμο 4053 του 2012. Με το προς ψήφιση κείμενο, η υποχρέωση αυτή μένει μόνον στο Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή τους φορολογούμενους. Υπενθυμίζεται ότι Καθολική Υπηρεσία προσφέρει εκείνος ο φορέας που υποχρεώνεται να φτάνει σε κάθε γωνιά της επικράτειας και να εξυπηρετεί και το πιο μακρινό σημείο. Ο νόμος 4053 δεν εφαρμόστηκε ποτέ και μόνον τα τελευταία 6 χρόνια δόθηκαν συνολικά 90 εκατομμύρια ευρώ. Τώρα προβλέπεται ποσόν 149 εκατομμυρίων για τα έτη 2013-2018. Ομως, σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό αυτό θα απαιτηθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που έχει δανείσει τα ΕΛΤΑ με υποθήκη τη μελλοντική αποζημίωση.

ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ: Ως «κορωνίδα» του όλου σχεδίου για τα ΕΛΤΑ χαρακτήρισε ο Κυρ. Πιερρακάκης την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 100 εκατομμύρια ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών. Ο υπουργός είπε πως δεν γνωρίζει εάν εκτός του Δημοσίου θα συμμετάσχει στην αύξηση η Eurobank που έχει το 10% των ΕΛΤΑ. Λίγο αργότερα, πάντως, ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι να μπει στην επιχείρηση «στρατηγικός επενδυτής» ώστε ο Ελληνας φορολογούμενος να πάρει πίσω τα χρήματα που θα πληρώσει τώρα.

Πόσα είναι τα χρήματα αυτά; Στα 100 εκατομμύρια της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, πρέπει να προστεθούν τα 149 εκατ. για την Καθολική Υπηρεσία μέχρι το έτος 2018 και, σύμφωνα με εκτιμήσεις, άλλα 50 για το υπόλοιπο διάστημα έως σήμερα. Αρα, θα πληρωθούν 300 εκατ., από τα οποία πρέπει να καλυφθεί το κόστος της εθελουσίας και να προκύψει μια νέα εταιρεία με εργαζομένους δυο ταχυτήτων από πλευράς αμοιβών και δικαιωμάτων, στελέχη που θα επιλεγούν από την κυβέρνηση και προμηθευτές μέσω αναθέσεων. Τα ΕΛΤΑ θα μειώσουν τα καταστήματά τους αλλά και την ποιότητα των υπηρεσιών καθώς, όπως είπε ο κ. Πιερρακάκης, η θεωρητική υποχρέωση να παραδίδουν το γράμμα την επόμενη μέρα (x+1) μετακινείται σε τρεις μέρες μετά (x+3).

Με άλλα λόγια, τα ΕΛΤΑ θα αφήσουν ακόμη περισσότερο χώρο για την ανάπτυξη των ιδιωτικών εταιρειών που γιγαντώθηκαν τα τελευταία χρόνια χωρίς την υποχρέωση να φτάνουν σε κάθε απομακρυσμένο μέρος με ελεγχόμενα τιμολόγια. Μεταξύ των εταιρειών αυτών περιλαμβάνονται οι ACS και SPEEDEX, που ανήκουν αντιστοίχως στους επιχειρηματικά ισχυρούς Ομίλους Φέσσα και Σφακιανάκη. Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ θα επιδιώξουν σήμερα επαφές με εκπροσώπους των κομμάτων και ίσως προβούν σε κινητοποιήσεις, ενώ έχουν ήδη συμφωνήσει σε περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους κατά 8%, πέραν του 13% που είχαν δεχτεί τα προηγούμενα χρόνια.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κινητοποιήσεις και προσφυγές εξετάζουν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ
Αιφνιδιασμένοι από την τροπολογία για τη συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ δήλωσαν σε χθεσινή τους τηλεσυνέντευξη οι εργαζόμενοι στον οργανισμό, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις και προσφυγές στη...
Κινητοποιήσεις και προσφυγές εξετάζουν οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εξυγίανση διά της συρρίκνωσης
Μειώσεις μισθών, εθελουσία έξοδο για έως και 2.000 εργαζομένους και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 100 εκατομμύρια ευρώ περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ).
Εξυγίανση διά της συρρίκνωσης
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οδηγοί και ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ σε απόγνωση
Σήμα κινδύνου για τους αυτοκινητιστές ταξί που έχουν αφεθεί χωρίς βοήθεια μέσα στην κρίση της πανδημίας, σε αντίθεση με άλλους κλάδους αυτοαπασχολούμενων και μεταφορέων εκπέμπουν με δηλώσεις τους οι πρόεδροι...
Οδηγοί και ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ σε απόγνωση
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σχέδιο «διάσωσης» στα ΕΛ.ΤΑ. με μειώσεις μισθών και εθελούσιες εξόδους
Δρομολογείται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 100 εκατ. ευρώ, με τη συμμετοχή της Ελληνικής Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας. Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.
Σχέδιο «διάσωσης» στα ΕΛ.ΤΑ. με μειώσεις μισθών και εθελούσιες εξόδους
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το Δημόσιο νεκρώνει μήπως και επιζήσει...
Η μέρα κινητοποιήσεων η ερχόμενη Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, με όλους τους κλάδους -από τους υγειονομικούς και τους εκπαιδευτικούς ώς τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και εκείνους των μέσων μαζικής...
Το Δημόσιο νεκρώνει μήπως και επιζήσει...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Επιτέλους απαντήσεις» περιμένουν οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά
Αβέβαιη παραμένει η τύχη των περίπου 700 εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, που ακόμα περιμένουν επίσημες απαντήσεις από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το τι ακριβώς συμβαίνει με τις συμβάσεις...
«Επιτέλους απαντήσεις» περιμένουν οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας