ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ενα έξυπνο σύστημα πληροφορικής μέσω του οποίου θα μπορούν οι πελάτες, οι προμηθευτές, οι πάροχοι υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας και οι τελωνειακές αρχές να παρακολουθούν πού και πότε έχει παραδοθεί ένα αυτοκίνητο σχεδιάζει να εφαρμόσει στον Σταθμό Αυτοκινήτων (Car terminal) ο ΟΛΠ.

Η ΟΛΠ Α.Ε. ανέθεσε στην εταιρεία INFORM Vehicle Logistics, που εδρεύει στο Ααχεν της Γερμανίας, το συγκεκριμένο έργο με σκοπό τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της διαφάνειας στη διακίνηση οχημάτων στον Σταθμό Αυτοκινήτων. Επιπλέον, οι αλγόριθμοι αυτού του συστήματος παρέχουν τη δυνατότητα βελτιστοποίησης των επιχειρησιακών διαδικασιών σε συνδυασμό με τη λήψη αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο και προηγμένο σχεδιασμό.

Το σύστημα, όπως εξηγεί η διοίκηση του Οργανισμού, θα επιτρέπει στον ΟΛΠ να χρησιμοποιεί πιο αποτελεσματικά τους διαθέσιμους πόρους του και να βελτιώνει συνεχώς τις διαδικασίες του, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερες αποδόσεις. Επιπλέον, θα αυξήσει την ικανότητα εκμετάλλευσης-διαχείρισης των χώρων του Σταθμού Αυτοκινήτων, οι οποίοι καλύπτουν πάνω από 145.000 τετραγωνικά μέτρα και έχουν παραγωγική ικανότητα για περισσότερες από 600.000 κινήσεις ετησίως.

Τα στελέχη της ΟΛΠ Α.Ε. επισκέφθηκαν διάφορα λιμάνια της Ευρώπης για την εξεύρεση ενός κατάλληλου λογισμικού συστήματος για τη λειτουργία του Car terminal, μεταξύ άλλων, τους τερματικούς σταθμούς των International Car Operators (ICO) στο Zeebrugge του Βελγίου, όπου οι εφαρμογές της INFORM υλοποιούνται με επιτυχία. Μέσω ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού, το παραπάνω σύστημα αξιολογήθηκε ως το καλύτερο για τον ΟΛΠ, χάρη στην αποτελεσματικότητα, τη δομή και τον καινοτόμο σχεδιασμό του.

«Η δυνατότητα υλοποίησης ενός ψηφιακού συστήματος αποφάσεων για εμάς σημαίνει τόσο λήψη αυτοματοποιημένων βελτιστοποιημένων αποφάσεων όσο και υποστήριξη του management των πελατών μας στη λήψη λειτουργικών και τακτικών αποφάσεων ευκολότερα, παρέχοντας αξιόπιστα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο» δήλωσε ο Hartmut Haubrich, διευθυντής Οχημάτων Logistics Systems της INFORM.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΟΛΠ Α.Ε., Yu Zenggang: «Με αυτή τη νέα συνεργασία, η ΟΛΠ Α.Ε. στοχεύει στην αύξηση της αποτελεσματικότητας και της ανταγωνιστικότητας του Σταθμού Αυτοκινήτων, ώστε να καταστεί πιο ελκυστικός για τους πελάτες του. Πιστεύουμε ότι το λογισμικό σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης των οχημάτων της INFORM μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχή ψηφιακή μετεξέλιξη του Σταθμού Αυτοκινήτων της ΟΛΠ Α.Ε.».