Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Εν αναμονή των κυβερνητικών αποφάσεων βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι έπειτα και από την κομβικής σημασίας απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά 11 μηνών σε συνταξιούχους που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη. Με το ερώτημα να παραμένει εάν τα αναδρομικά θα καταβληθούν και σε όσους δεν προσέφυγαν στα δικαστήρια η «καυτή» πατάτα βρίσκεται πλέον στα χέρια της κυβέρνησης που καλείται να λύσει την δύσκολη εξίσωση.

Ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που έκανε γνωστό (ΣΚΑΪ) πως την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τον τρόπο και τον χρόνο καταβολής των αναδρομικών. Ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων και μελετά το συνολικό κόστος.

Μάλιστα άφησε να εννοηθεί πως τα αναδρομικά θα καταβληθούν σε όλους τους συνταξιούχους ανεξάρτητα εάν είχαν προσφύγει ή όχι στη Δικαιοσύνη λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνουν προσφυγές οι συνταξιούχοι καθώς την επόμενη εβδομάδα θα ακούσουν από τον πρωθυπουργό μια οριζόντια λύση.