Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε αρνητικό επίπεδο υποχώρησε για πρώτη φορά, σήμερα, το επιτόκιο στη δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων.

Συγκεκριμένα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,02% από 0% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία, ενώ η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 2,11 φορές από 2,88 στην προηγούμενη έκδοση.

Ο ΟΔΔΗΧ άντλησε 812,5 εκατ. ευρώ και οι προσφορές διαμορφώθηκαν στο 1,32 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται σήμερα στις τιμές των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου άγγιξε το 1,58%, ενώ στη συνέχεια υποχώρησε στο 1,53%.

Αντίστοιχα, στα επίπεδα του 0,65% διατηρήθηκε η απόδοση του 5ετούς ομολόγου, η οποία κυμαίνεται στο 0,652% από 0,601%.

Η διαφαινόμενη σύγκλιση ΗΠΑ – Κίνας για τη σύναψη μίας πρώτης εμπορικής συμφωνίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων μέσων, ευνόησε όλες σχεδόν τις ομολογιακές αγορές της Ευρωζώνης.

Θετική για την αγορά των ομολόγων κρίνεται και η σημερινή απόφαση του Eurogroup για την επιστροφή των κερδών (ύψους 767 εκατ,ευρώ) από ελληνικά ομόλογα (ANFAs και SMPs).