Οι καθυστερήσεις, που εντόπισαν οι δανειστές, στην εφαρμογή 16 ανελαστικών μεταρρυθμίσεων βρέθηκαν στο τραπέζι του Euro Working Group (EWG), που συνεδρίασε σήμερα για να προετοιμάσει το επόμενο Eurogroup.
Σύμφωνα με πηγές της Ευρωζώνης, η Ελλάδα δεν έχει ολοκληρώσει την εφαρμογή όλων των συμφωνημένων δράσεων, ωστόσο υπάρχει ακόμα χρόνος μέχρι το επόμενο Eurogroup στις 11 Μαρτίου, οπότε και έχει προγραμματιστεί να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της πρώτης δόσης από την επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA και SMP).
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, καθυστερήσεις έχουν καταγραφεί στο νόμο Κατσέλη, στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Στη σημερινή συνεδρίαση αναφέρθηκε και η αύξηση του κατώτατου μισθού καθώς έχει συμπεριληφθεί στην έκθεση των θεσμών.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
