«Η Ελλάδα κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και αποτελεί ήδη έναν από τους κύριους δικαιούχους κονδυλίων της Ε.Ε.» τόνισε η Κορίνα Κρέτσου, επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, που ολοκληρώνει σήμερα την τριήμερη επίσκεψη στη χώρα μας εγκαινιάζοντας την ανασύσταση της λίμνης Κάρλας. Χθες επισκέφτηκε το νέο εμπορευματικό κέντρο του ΟΣΕ στο Θριάσιο πεδίο και ταξίδεψε με τρένο ώς το Λιανοκλάδι, όπου ήδη λειτουργεί η ηλεκτροκίνητη γραμμή. Τα τρία αυτά έργα χρηματοδοτήθηκαν από κοινοτικούς πόρους ύψους 1,3 εκατ. ευρώ.
Στο Θριάσιο έχει ήδη κατασκευαστεί το διοικητικό κέντρο και στο τελικό στάδιο είναι η υπογραφή της σύμβασης με την κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ-Goldair για την επένδυση των 200 εκατ. ευρώ, που θα δημιουργήσει 2.000 θέσεις εργασίας. «Ολοκληρώνονται οι υποδομές που θα μας επιτρέψουν να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας ως πύλης προς την Ευρώπη και σημαντικού κόμβου διαμετακομιστικού εμπορίου», δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών. «Θα είναι το μεγαλύτερο εμπορευματικό κέντρο στα Βαλκάνια», πρόσθεσε ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης και διαβεβαίωσε ότι τους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθεί η ηλεκτροκίνηση στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Η Κορίνα Κρέτσου μετέφερε και άλλο ένα ευχάριστο νέο για την Ελλάδα, καθώς ενημέρωσε τους αρμόδιους υπουργούς ότι η Επιτροπή ενέκρινε τη διάθεση 121 εκατ. ευρώ για τα έργα που θα συνδέσουν το Ακτιο με την Ιόνια οδό. Ο νέος αυτοκινητόδρομος, για τον οποίο έχουν ήδη διατεθεί 83 εκατ. ευρώ, αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία το 2022.
Χ.ΤΖ.
