Στο car terminal σημειώνεται τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2018 η πιο σημαντική αύξηση της ΟΛΠ Α.Ε., καθώς 32% άνοδο εμφανίζει το transit φορτίο και 23% το εγχώριο. Επίσης την ίδια χρονική περίοδο αύξηση άνω του 10% παρουσιάζεται και στη ναυπηγοεπισκευαστική δραστηριότητα, παρά το γεγονός ότι οι δεξαμενές που υπήρχαν δεν ήταν σε πλήρη λειτουργία λόγω των εργασιών που γίνονταν για την εγκατάσταση της νέας πλωτής δεξαμενής που έφερε στον Πειραιά η Cosco.
Αυτά τα στοιχεία συμπεριλαμβάνονταν στην ετήσια ενημέρωση της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών για τα αποτελέσματα χρήσης 2017 της ΟΛΠ Α.Ε., που πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Βάσει της ενημέρωσης, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 111,5 εκατ. έναντι 103,5 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης χρήσης 2016, παρουσιάζοντας αύξηση 7,7 %.
Τα κέρδη προ φόρων ανέρχονται σε 21,2 εκατ. ευρώ έναντι 11,0 εκατ. ευρώ της χρήσης 2016, παρουσιάζοντας αύξηση 92%, και το καθαρό αποτέλεσμα εμφανίζεται βελτιωμένο κατά 68,6%, στα 11,3 εκατ. ευρώ έναντι 6,7 εκατ. ευρώ της χρήσης 2016.
Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση κερδοφορίας της εταιρείας κατά την τελευταία δεκαετία.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΠ Α.Ε., Captain Fu Chengqiu, το 2017 ήταν η πρώτη πλήρης χρονιά της νέας διοίκησης στο λιμάνι του Πειραιά και σημαδεύτηκε από θετικά αποτελέσματα.
«Πιστεύουμε ότι, με την υλοποίηση του επενδυτικού μας σχεδίου, το οποίο ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο τόσο η επιχειρησιακή λειτουργία όσο και η οικονομική αποτελεσματικότητα της ΟΛΠ Α.Ε. και όλες οι επιχειρησιακές μονάδες θα εξακολουθούν να παρουσιάζουν θετικά αποτελέσματα» πρόσθεσε.
