Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε ρεκόρ συμμετοχών οδεύουν τα «Ποσειδώνια 2018» -κορυφαία ναυτιλιακή έκθεση στον κόσμο- καθώς πέντε μήνες πριν από την έναρξή της και οι κρατήσεις για τον εκθεσιακό χώρο είναι αυξημένες κατά 10% σε σύγκριση με την προηγούμενη έκθεση, ενώ ποσοστό άνω του 90% του εκθεσιακού χώρου έχει ήδη δεσμευτεί.

Οι διοργανωτές προβλέπουν ότι περισσότερες από 1.850 εταιρείες θα εκθέσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στη φετινή διοργάνωση και οι επισκέπτες θα ξεπεράσουν τους 22.000.

«Κύριος πόλος έλξης σε κάθε έκθεση των ‘‘Ποσειδωνίων’’ παραμένει η ισχυρή παρουσία της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας, η οποία ηγείται της παγκόσμιας ναυπηγικής δραστηριότητας, με 61 ελληνικές εταιρείες να έχουν παραγγείλει πλοία συνολικής αξίας περίπου 16 δισ. δολαρίων», δήλωσε ο Θεόδωρος Βώκος, εκτελεστικός διευθυντής των εκθέσεων «Ποσειδώνια Α.Ε.», διοργανωτή της διετούς έκθεσης.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ξεκίνημα του 2018 υπάρχουν περισσότερες από 260 παραγγελίες για ναυπήγηση πλοίων ελληνικών συμφερόντων με υψηλότατες προδιαγραφές, με τις 105 παραγγελίες να έχουν δοθεί εντός του 2017» σημείωσε και εξήγησε ότι «αυτό το κύμα παραγγελιών για ναυπηγήσεις πλοίων και αναβάθμιση του στόλου προσελκύει την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία στα ‘‘Ποσειδώνια 2018’’, με τη συμμετοχή παλαιών και νέων εκθετών να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο».

Τον εκθεσιακό χώρο των «Ποσειδωνίων» θα καταλάβουν περίπου 20 εθνικά περίπτερα με πρωταγωνιστές αυτά των κορυφαίων ναυπηγικών κρατών (Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Κίνα). Ναυτιλιακά κέντρα όπως το Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη, το Ντουμπάι και πολλά άλλα θα παρουσιάσουν για άλλη μια φορά την ευρεία γκάμα υπηρεσιών τους στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία, ενώ παραδοσιακοί εκθέτες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Δανία και η Ολλανδία θα έχουν εντονότερη παρουσία από προηγούμενες χρονιές.

Ωστόσο, οι εθνικές συμμετοχές δεν περιορίζονται μόνο στα παραδοσιακά ναυτιλιακά κράτη, καθώς τα «Ποσειδώνια» φέτος καλωσορίζουν και νέους συμμετέχοντες, όπως το Λουξεμβούργο και τη Γεωργία, ενώ και η Πολωνία θα συμμετάσχει στην έκθεση για πρώτη φορά με εθνικό περίπτερο.

Επίσης, τα περισσότερα κράτη σημαίας θα δώσουν το «παρών» στα «Ποσειδώνια», με τον Παναμά, τη Λιβερία, τις Νήσους Μάρσαλ, τη Μάλτα, την Κύπρο, τις Μπαχάμες, τις Νήσους Κέιμαν και το Παλάου, μεταξύ άλλων, να επιστρέφουν για άλλη μια φορά στη μεγάλη συνάντηση της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Η έκθεση «Ποσειδώνια», που πραγματοποιείται κάθε δυο χρόνια, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας, της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου.