Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το ιδιόμορφο «αντάρτικο» που έχει κηρύξει η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης κατέληξε χθες στο πρωτοφανές γεγονός της επίδοσης εξωδίκων από την πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ προς το Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε. προκειμένου να εισαχθεί προς συζήτηση το θέμα της σύγκλησης γενικής συνέλευσης, η οποία θα εκλέξει μεταβατική διοίκηση.

Το ΤΑΙΠΕΔ ήταν έτοιμο για μια τέτοια εξέλιξη, αφού είχε προηγηθεί ανταλλαγή επιστολών ανάμεσα στον πρόεδρό του, Αρη Ξενόφο, και τον πρόεδρο της ΟΛΘ Α.Ε. Κωνσταντίνο Μέλλιο.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είχε διατυπώσει το αίτημα παραμονές των Χριστουγέννων και του απάντησε ο κ. Μέλλιος μόλις προχθές. Η αποστολή των εξωδίκων που φέρουν την υπογραφή του κ. Ξενόφου αποτελεί απάντηση ενδεικτική των προθέσεων του ΤΑΙΠΕΔ και ευθεία μομφή κατά της διοίκησης της ΟΛΘ Α.Ε.

Χαρακτηριστικό της έντασης στη χθεσινή συνεδρίαση του λιμανιού είναι το γεγονός ότι, παρά τη σθεναρή προσπάθεια του μέλους του Δ.Σ. της ΟΛΘ Α.Ε. και μέλους της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ Αγγελου Βλάχου, ο πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε. Κωνσταντίνος Μέλλιος τού αρνήθηκε και του απαγόρευσε την ανάγνωση της επιστολής του Ταμείου με την οποία αιτούνταν τη σύγκληση γενικής συνέλευσης. Μάλιστα δεν έγινε δεκτός στην αίθουσα ο δικαστικός επιμελητής που έφερε τα εξώδικα με αποτέλεσμα σε κάποια μέλη του συμβουλίου να επιδοθεί ιδιοχείρως ενώ για τα υπόλοιπα θα θυροκολληθεί.

Το θέμα της συνέλευσης αποφασίστηκε να συζητηθεί σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να μην πραγματοποιηθεί λόγω μη απαρτίας αφού είμαστε παραμονές του νέου έτους.

Κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ έλεγαν στην «Εφ.Συν.» ότι τα εξώδικα «ήταν διασφάλιση από τη μία του Ταμείου και συμβολικού χαρακτήρα αντίδραση στην παρελκυστική πολιτική της διοίκησης».

Θυμίζουμε, και έχει τη σημασία του, πως θέμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης θα είναι η αντικατάσταση του προέδρου και άλλων(;) μελών του συμβουλίου.

Οι εξελίξεις αυτές καθιστούν επιτακτικό το ερώτημα αν θα καθυστερήσει όλη η διαδικασία παραχώρησης του ΟΛΘ, με δεδομένο ότι η απερχόμενη διοίκηση θα υπογράψει τη σύμβαση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε. Κωνσταντίνος Μέλλιος με δηλώσεις στην ιστοσελίδα Voria.gr προκρίνει συζήτηση του θέματος σε ιδιαίτερη συνεδρίαση, γιατί στο χθεσινό συμβούλιο είχε προγραμματιστεί συζήτηση εκκρεμοτήτων του 2017 και δεν θα έπρεπε να προκύψει θέμα ακυρότητας αλλά και επειδή ενδέχεται να υπήρχαν προβλήματα και «εμπλοκές» αν έκαναν παρέμβαση οι εργαζόμενοι που αντιδρούν στην πώληση του λιμανιού.

Το «ακατανόητο» όλων αυτών των γεγονότων έχει την πρώτη επίσημη καταγραφή του στη γενική συνέλευση των μετόχων που είχε γίνει τον περασμένο Ιούλιο.

Το εύλογο όμως ερώτημα, η απάντηση του οποίου μπορεί να αποτελεί ερμηνευτικό κλειδί όλων των «αρρυθμιών», είναι πώς είναι δυνατόν ο βασικός μέτοχος της ΟΛΘ, που διακρατά το 74% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού, δηλαδή το ΤΑΙΠΕΔ, να καταθέτει τα αιτήματά του με εξώδικα στον πρόεδρο που αυτό διόρισε.