Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στο 2,2% κατεβάζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον φετινό στόχο για την ανάπτυξη στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την έκθεση για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας (World Economic Outlook) που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Το Ταμείο χαρακτηρίζει αισιόδοξη την πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,8% που είχε κάνει τον Οκτώβριο του 2016 και ότι τέτοιες ταχύτητες, και δη 2,7%, θα πιάσει η χώρα το 2018.

Ωστόσο, εκτιμά πως στα επόμενα χρόνια έως το 2022 θα επέλθει «αποθέρμανση» της ελληνικής οικονομίας με αποτέλεσμα η ανάπτυξη το συγκεκριμένο έτος να είναι μόλις 1% του ΑΕΠ.

Σε ό,τι αφορά την ανεργία το ΔΝΤ εκτιμά ότι θα είναι ελαφρώς υψηλότερη τη φετινή χρονιά, δηλαδή 21,9% από 21,5% που προέβλεπε πέρυσι τον Οκτώβριο, και ότι το 2018 ο δείκτης θα υποχωρήσει οριακά στο 21%.

Για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το ΔΝΤ βλέπει οριακό έλλειμμα 0,3% φέτος έναντι 0,6% το 2016, ισοσκελισμό το 2018 και πλεόνασμα 0,1% το 2022.

Στο μέτωπο του πληθωρισμού οι τεχνοκράτες του Ταμείου βλέπουν οριστικό τέλος στην εποχή του αποπληθωρισμού. Για το 2017 ο δείκτης τιμών καταναλωτή εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί σε 1,3% για να ενισχυθεί σε 1,4% το 2018.