ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΕΦ.ΣΥΝ.
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μάννα εξ ουρανού αποτελούν για τους επενδυτές χρυσού και πετρελαίου τις τελευταίες ημέρες το συνεχιζόμενο αιματοκύλισμα σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία και τα «νταηλίκια» μεταξύ των ισχυρών της υφηλίου.

Η συνεχιζόμενη δολοφονία παιδιών, στρατιωτών και αμάχων, οι συνεχιζόμενες απειλές Νετανιάχου, Μπάιντεν, Πούτιν, Ευρωπαίων ηγετών κ.ά. πυροδοτούν περαιτέρω το κλίμα ανασφάλειας στις αγορές και με τη βοήθεια των θεσμικών ενισχύουν το κερδοσκοπικό παίγνιο, τα στοιχήματα υπέρ της ανόδου των τιμών των δύο παραπάνω εμπορευμάτων. Η τιμή του χρυσού χτύπησε χθες το πρωί νέο ρεκόρ, στα 2.353,79 δολάρια ανά ουγκιά.

Στα μέσα Φεβρουαρίου μόλις που άγγιζε τα 2.000 δολάρια. Ο «μαύρος χρυσός», που κανονικά θα έπρεπε λόγω τέλους του χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο να χάνει αυτήν την εποχή τουλάχιστον 10 δολάρια από τη μέση τιμή του χειμώνα, ξεπέρασε τις τελευταίες ημέρες τα 90 δολάρια. Χθες αργά το απόγευμα η τιμή του μπρεντ ήταν στα 90,13 δολάρια ανά βαρέλι.