Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε θέση να κινηθεί γρήγορα για να διατηρήσει την εμπιστοσύνη στις τράπεζες εάν χρειαστεί, αλλά θα πρέπει να κάνει το σύστημα ακόμη πιο ανθεκτικό, δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι.

«Οι πρόσφατες αναταράξεις στο τραπεζικό σύστημα υπογράμμισαν τη σημασία της ισχυρής διαχείρισης κινδύνων και της αποτελεσματικής ρύθμισης και εποπτείας», δήλωσε ο Τζεντιλόνι σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, οι οποίοι συζήτησαν τα διδάγματα που πρέπει να αντληθούν από την πρόσφατη τραπεζική αναταραχή στις ΗΠΑ και την Ελβετία.

«Τα γεγονότα στις ΗΠΑ υποστηρίζουν την επιλογή της Ε.Ε. να εφαρμόσει τα πρότυπα προληπτικής εποπτείας της Βασιλείας σε όλες τις τράπεζές μας, όχι μόνο στις μεγαλύτερες», είπε. «Είμαστε σε θέση να ενεργήσουμε αξιόπιστα και γρήγορα για να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη όποτε χρειαστεί».

Η Κομισιόν παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα μια πρόταση για τη συμπερίληψη περισσότερων, επίσης μικρότερων τραπεζών, στο πλαίσιο εξυγίανσης τραπεζών της Ε.Ε. που προστατεύει τους φορολογούμενους από το κόστος της εξυγίανσης των τραπεζών που καταρρέουν. «Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να κάνουμε το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα ακόμα πιο ανθεκτικό».