Η «φωτιά» που έχει ανάψει στο τραπεζικό σύστημα δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορο τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος που παρά την τεράστια αναστάτωση που επικρατεί εμφανίστηκε καθησυχαστικός.
«Το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα διαθέτει επαρκή κεφαλαιακή βάση και επαρκή ρευστότητα. Οι αρμόδιες αρχές είναι πολύ σοφότερες σήμερα από ό,τι ήταν πριν από δέκα χρόνια κατά την προηγούμενη κρίση, συνεπώς είμαστε έτοιμοι, έχουμε όλα τα εργαλεία στη διάθεσή μας, ώστε να παρέμβουμε, αν χρειαστεί. Ωστόσο, πιστεύω ότι το τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη βρίσκεται σήμερα σε πολύ καλύτερη κατάσταση και είναι ανθεκτικό» διαβεβαίωσε και ο Γιάννης Στουρνάρας.
Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο Γ. Στουρνάρας ανέφερε ότι η πιθανότητα μετάδοσης είναι πολύ μικρή σήμερα. Οι τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, οι δείκτες ρευστότητας είναι πολύ υψηλοί. « Για να είμαι ειλικρινής, δεν θεωρώ ότι θα υπάρξει πρόβλημα στο ελληνικό ή στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα» υποστήριξε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι οι τράπεζες διαθέτουν πλέον τριπλάσια κεφάλαια σε σχέση με αυτά που είχαν πριν από μία δεκαετία, επίσης έχουν καλύτερους δείκτες ρευστότητας και οι εποπτικές αρχές είναι πολύ πιο σοφές σήμερα.
Για το θέμα των επιτοκίων προέβλεψε ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων έχουν περάσει πλέον στο παρελθόν. «Πιστεύω ότι είμαστε κοντά στο τέλος του κύκλου αυστηροποίησης της νομισματικής πολιτικής» είπε .
