Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στη λογική των δανείων που πρέπει να επιστραφούν επιμένει η Βιέννη για την έκτακτη βοήθεια της Ε.Ε., παρά την χθεσινή κοινή γαλλογερμανική πρόταση για ταμείο 500 δισ. που θα δίνει επιχορηγήσεις στα περισσότερο πληγέντα κράτη. Αυτό αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Die Presse που επικαλείται την Καγκελαρία.

Η Γερμανία και η Γαλλία πρότειναν χθες ένα ταμείο ύψους 500 δισεκ. ευρώ που θα προσφέρει επιχορηγήσεις στις περιοχές και τους κλάδους της ΕΕ που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία. Το σχέδιο απαιτεί τη συναίνεση όλων των κρατών-μελών της ΕΕ.

«Θα συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη και να στηρίζουμε τις χώρες που επηρεάζονται περισσότερο από την κρίση του κορονοϊού, αλλά αυτό πρέπει να γίνει μέσω δανείων και όχι μέσω επιχορηγήσεων», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Καγκελαρίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.