Αυξήθηκε ο τραγικός απολογισμός στο δυστύχημα σε ορυχείο άνθρακα στην κεντρική Κολομβία. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον πρόεδρο της χώρας Ιβάν Ντούκε, τους εννέα έφθασαν οι νεκροί εργάτες και τρεις διασώθηκαν μετά την έκρηξη σε υπόγεια στοά στη Σότσα.
Στον πρώτο απολογισμό, που είχε δημοσιοποιηθεί προχθές Παρασκευή, οι τοπικές αρχές έκαναν λόγο για δύο νεκρούς και επτά παγιδευμένους στο ορυχείο εξαιτίας της έκρηξης.
«Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια για τους θανάτους των εννέα ανθρακωρύχων στην έκρηξη σε ορυχείο στη Σότσα» και «αλληλεγγύη στις οικογένειές τους», σημείωσε ο αρχηγός του κράτους μέσω Twitter.
«Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τρεις ανθρακωρύχους που διασώθηκαν», ανέφερε από την πλευρά του ο Χουάν Μιγκέλ Ντουράν, ο διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Μεταλλείων και Ορυχείων (ANM). «Στην ομάδα διάσωσης και στις οργανώσεις περίθαλψης και βοήθειας, σας ευχαριστούμε για το έργο σας», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την ANM, η έκρηξη πιθανόν οφειλόταν σε συγκέντρωση «μεθανίου και σκόνης άνθρακα» στο ορυχείο Diamante 5.
Το κράτος των Άνδεων κατέγραψε 171 θανάτους εξαιτίας δυστυχημάτων σε μεταλλεία και ορυχεία το 2020, έναντι 82 την προηγούμενη χρονιά. Η εξόρυξη πετρελαίου, άνθρακα και μετάλλων είναι η πηγή του μεγαλύτερου μέρους των δημοσίων εσόδων από τις εξαγωγές.
Η Κολομβία, η χώρα που κατατάσσεται πέμπτη στον κόσμο ως προς τις εξαγωγές άνθρακα, εξόρυξε πέρυσι 48,4 εκατομμύρια τόνους, έναντι 82,4 εκατ. το 2019, σύμφωνα με την ANM.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας