Επτά χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά, έπειτα από επίθεση τάγματος εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.
Η φετινή επέτειος έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς, στις 7 Οκτωβρίου αναμένεται η ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ, σήμερα, σε πολλές γειτονιές και πόλεις θα πραγματοποιηθούν αντιφασιστικές πορείες μνήμης.
Με αφορμή τη σημερινή ημέρα η οικογένεια του αδικοχαμένου μουσικού καλεί τον κόσμο να πλημμυρίσει τους δρόμους στις 7 Οκτωβρίου, ζητώντας την ελάχιστη δικαίωση στη μνήμη του Παύλου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
7 χρόνια από την στυγνή δολοφονία του Παύλου, τα λόγια έχουνε στερέψει. 7 Οκτωβρίου 2020 περιμένουμε ότι ο κόσμος θα πλημμυρίζει τους δρόμους γύρω από το Εφετείο για να φωνάξει ότι δεν είναι αθώοι. Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου, ως ελάχιστη δικαίωση στη μνήμη του Παύλου αλλα και για όσους επλήγησαν από τη ναζιστική βία.
Οικογένεια Παύλου Φύσσα
Υπενθυμίζεται ότι χθες πραγματοποιήθηκε μια διαφορετική εκδήλωση για τον Παύλο Φύσσα στη γειτονιά του, στο Κερατσίνη.
Την συζήτηση μετέδωσε live η efsyn.gr.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας