Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ραντεβού... εκβιασμών!
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ραντεβού... εκβιασμών!

  • A-
  • A+
Ο Νίκος Μανιαδάκης είχε ενημερώσει πέρυσι τους εισαγγελείς πως τον κάλεσε ο Γιάννης Στουρνάρας στην Τράπεζα της Ελλάδος και, αφού του είπε πως γνωρίζει ότι είναι προστατευόμενος μάρτυρας, τον απείλησε -σύμφωνα πάντα με όσα μετέφερε στους εισαγγελείς ο Μανιαδάκης- ότι «όταν αλλάξει η κυβέρνηση, ο ίδιος από κοινού με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα είχαν αποφασίσει να τσακίσουν τους εισαγγελείς και τους μάρτυρες»

Oι καταγγέλλοντες σκευωρία εμφανίζονται να σκευωρούν πίσω από τις κουίντες του παρασκηνίου στο οποίο φέρονται να δολοπλοκούν πολιτικά πρόσωπα, ο κεντρικός τραπεζίτης και ο τέως προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος Νίκος Μανιαδάκης, με σκοπό να τινάξουν στον αέρα την έρευνα για το σκάνδαλο Novartis!

Αν και δηλώνοντας διάθεση θυμηδίας, ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας φέρεται να ραδιουργεί μαζί με ακόμα δύο πολιτικά πρόσωπα, διοχετεύοντας τεχνηέντως απειλές στους εισαγγελείς διαρκούσης της έρευνας για το σκάνδαλο της Novartis, όταν ακόμα το κεφάλαιο της υπόθεσης που τον αφορούσε δεν είχε κλείσει με αρχειοθέτηση. Η αποκάλυψη της ύπαρξης αναφοράς των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το «Documento», καταδεικνύει και τον διττό ρόλο του Νίκου Μανιαδάκη, ο οποίος εμφανίζεται να λειτουργεί ως «δούρειος ίππος» της εισαγγελικής έρευνας, με απώτερο σκοπό την πυρπόλησή της!

Η αναφορά των τριών εισαγγελέων «κουμπώνει» με την παραδοχή πριν από λίγο καιρό του υπουργού της σημερινής κυβέρνησης και ελεγχόμενου στην υπόθεση Novartis, Αδ. Γεωργιάδη, ότι μιλούσε με τον Μανιαδάκη όταν είχε την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα, αλλά και με την επίσημη κατάθεση στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου του Γιάννη Στουρνάρα ότι ο Μανιαδάκης τον επισκέφθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος και τον ενημέρωσε για τους εισαγγελείς που «τον πίεζαν φορτικά» προκειμένου να καταθέσει σε βάρος συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων.

Η κοινή αναφορά της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και των συνεπικουρούμενων εισαγγελέων με ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου διαβιβάστηκε μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, στις 16 Οκτωβρίου στη Βουλή, με μια... αμελλητί καθυστέρηση λίγων ημερών.

Οι τρεις εισαγγελείς είχαν αλλεπάλληλες επαφές με τον σημερινό κατηγορούμενο Νίκο Μανιαδάκη για το σκάνδαλο της Novartis, όταν είχε την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα και πριν από έναν χρόνο τούς ενημέρωσε πως τον κάλεσε ο Γιάννης Στουρνάρας στην Τράπεζα της Ελλάδος και, αφού του είπε πως γνωρίζει ότι είναι προστατευόμενος μάρτυρας, τον απείλησε -σύμφωνα πάντα με όσα μετέφερε στους εισαγγελείς ο Μανιαδάκης- ότι «όταν αλλάξει η κυβέρνηση, ο ίδιος από κοινού με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα είχαν αποφασίσει να τσακίσουν τους εισαγγελείς και τους μάρτυρες».

«Την ίδια στιγμή που σε εμάς μετέφερε τον τρόμο του ότι δήθεν απειλείται τόσο ο ίδιος όσο και εμείς, ταυτόχρονα ήταν σε συνεννόηση με τον κ. Στουρνάρα προκειμένου να προκληθεί σε εμάς φόβος κατά τον χειρισμό της υπόθεσης» καταλήγουν οι εισαγγελείς.

ΣΥΡΙΖΑ: Φοβούνται τις αποκαλύψεις

Με αφορμή την έρευνα διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα της αναφοράς, η αποκάλυψη της οποίας προκάλεσε τη σκληρή δήλωση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που έκανε λόγο για μαφιόζικες μεθόδους «που χρησιμοποιούν οι πραγματικοί σκευωροί και ένοχοι με τα ελάχιστα γιουσουφάκια τους στον Τύπο, όπως θα αποκαλυφθεί πολύ σύντομα, αποτελούν ντροπή για τη δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη...».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, έκανε λόγο για «συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τις παρασκηνιακές πιέσεις και τις μεθοδεύσεις συγκάλυψης», που «αλλάζουν την πορεία εργασιών της προανακριτικής επιτροπής και επιβεβαιώνουν για ποιον λόγο Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. προσπαθούν να εξαιρέσουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από αυτήν». «Γιατί φοβούνται τις εξελίξεις και τις αποκαλύψεις που έρχονται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αυτοκαταγγέλλονται

Από την πλευρά του ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι η αναφορά των τριών εισαγγελέων «μόνον θυμηδία προκαλεί».

«Ισχυρίζονται οι τρεις εισαγγελείς ότι ο κ. Μανιαδάκης τον Οκτώβριο-Νοέμβριο 2018 τους ανέφερε ότι τάχα τον εξεβίασα απειλώντας τον... Ισχυρίζονται ότι ο προστατευόμενος μάρτυράς τους δήλωσε ότι απειλείται και παρά ταύτα ουδέν έπραξαν! Μετά από ένα περίπου έτος ενώ γνώριζαν την υποτιθέμενη εκβίασή μου έσπευσαν να με απαλλάξουν σαν να μη συμβαίνει τίποτε! Ομολογούν δηλαδή ότι απήλλαξαν έναν ένοχο και παρέλειψαν τη δίωξή μου καίτοι γνώριζαν ότι είχα τελέσει αξιόποινες πράξεις και με τον παλαιό Π.Κ. που επικαλούνται αλλά και με τον νέο, αφού ο νέος τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο 2019, αυτοί δε έθεσαν την υπόθεσή μου στο αρχείο τον Αύγουστο 2019.

»Επίσης δεν αντιλαμβάνονται οι συκοφάντες μου έτερο σημαντικό νομικό σφάλμα τους που ιδρύει και δική τους ποινική ευθύνη, ότι δηλαδή:

»Αν πράγματι “απείλησα” τον κ. Μανιαδάκη και αν “ενεποίησα” φόβο στους εισαγγελείς και ιδίως αν συντρέχουν όντως οι προϋποθέσεις του άρθρου 167Α Π.Κ. (που έτσι κι αλλιώς δεν εφαρμόζεται), τότε κακώς-κάκιστα με απήλλαξαν και παρανόμως έθεσαν στο αρχείο την υπόθεσή μου. Παραδέχονται δηλαδή (και ουσιαστικά αυτοκαταγγέλλονται) ότι διέπραξαν κατάχρηση εξουσίας» υποστηρίζει μεταξύ άλλων ο κ. Στουρνάρας, κάνοντας λόγο για «κατασκευάσματα που προδίδουν πανικό».

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Novartis: Εισαγγελική έρευνα μετά τις αποκαλύψεις Μανιαδάκη για Στουρνάρα
Πολιτικό σεισμό προκαλούν οι αποκαλύψεις για την απολογία Μανιαδάκη, ο οποίος κατονόμασε τον Γ. Στουρνάρα κάνοντας λόγο για απόπειρα εκβιασμού του.
Novartis: Εισαγγελική έρευνα μετά τις αποκαλύψεις Μανιαδάκη για Στουρνάρα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές
Επί πέντε ώρες κατέθετε ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης, άνθρωπος-κλειδί στην υπόθεση της Novartis.
Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
«Ανθρωποι-κλειδιά οι σύμβουλοι των υπουργών στο σκάνδαλο Novartis»
Η δημοσιογράφος Μαρία Ροσέλι, από τους βασικότερους συντελεστές του ντοκιμαντέρ που παρουσίασε η ελβετική κρατική τηλεόραση μίλησε στην «Εφ.Συν.».
«Ανθρωποι-κλειδιά οι σύμβουλοι των υπουργών στο σκάνδαλο Novartis»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τεκμήρια ενοχής από την Ελβετία
Τι κι αν ο τρόπος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα τα μεγάλα σκάνδαλα τα οποία χρεοκόπησαν τη χώρα την έχει κάνει διεθνώς ρεζίλι, τι κι αν, αντί για τη φυγάδευση στο εξωτερικό των κρίσιμων υπόπτων, τώρα έχουμε τη...
Τεκμήρια ενοχής από την Ελβετία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Άδωνις: Μπορεί η Novartis να πληρώνει γιατρούς και πολιτικούς, αλλά σώζει και ζωές
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το αποκαλυπτικό ελβετικό ντοκιμαντέρ που αφορά στο σκάνδαλο της Novartis, ενώ αίσθηση προκαλούν για ακόμη μία φορά οι κυνικές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, πρώην υπουργού Υγείας...
Άδωνις: Μπορεί η Novartis να πληρώνει γιατρούς και πολιτικούς, αλλά σώζει και ζωές

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας