ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Νόρα Ράλλη
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τις υποβρύχιες καταδύσεις, ειδικά όταν συνοδεύονται και από φωτογράφηση, δεν τις λες και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Συνήθως ο βυθός ταυτίζεται στο ασυνείδητό μας με μύχιες αναμνήσεις και με μια «υγρή αγκαλιά» που συχνά τρομάζει.

Ωστόσο, η Ρενέ Ρεβάχ από µικρή εξοικειώθηκε και µε τις καταδύσεις και με τον βυθό και με τον εαυτό της μέσα σε αυτόν. Η ίδια είναι καλλιτέχνις με συγγραφικό έργο και σπουδαίο εικαστικό.

Αν και έχει κάνει αρκετές εκθέσεις με φωτογραφίες υποβρύχιες, ωστόσο η παρούσα είναι διαφορετική και με ευρύτερη σημασία, καθώς γίνεται σε συνεργασία με το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» (για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι περιοδικό δρόμου που στηρίζει αστέγους).

Ενα βράδυ, η καλλιτέχνις είδε έναν από τους ανθρώπους της «Σχεδίας», του µίλησε και στο άκουσµα της φράσης του «Προσπαθώ να βγω στην επιφάνεια», πήρε την απόφαση να κάνει αυτή την έκθεση με τίτλο «Σιωπή: η αναπνοή του νου».

«Ολα τα φωτογραφικά καρέ κάτω από την επιφάνεια του νερού πήραν µια άλλη διάσταση για τους συνανθρώπους µας που βρίσκονται στην αφάνεια, πολλές φορές χωρίς στέγη και φαγητό. Η Ρενέ σκέφθηκε πως και εµείς έχουµε χαθεί, έχουµε µεταµορφωθεί, δεν βλέπουμε ότι και ένας κοντινός µας άνθρωπος είναι κάτω από την επιφάνεια και βυθίζεται, δεν µπορεί να ανασάνει» αναφέρει ο επιμελητής της έκθεσης, Αλεξ Παπαϊωάννου.

Η έκθεση εγκαινιάζεται στο Booze Cooperativa (Κολωκοτρώνη 57, Αθήνα) το ερχόμενο Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στις 19.30 και θα διαρκέσει έως τις 17/02.

Ωρες λειτουργίας: καθημερινά 11.00-21.00. Την έκθεση θα συνοδεύουν κείµενα µε µαρτυρίες των πωλητών της «Σχεδίας», ενώ όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο περιοδικό δρόµου.