Τα κεντρικά δελτία ειδήσεων το τελευταίο χρονικό διάστημα φαίνεται να χάνουν ολοένα τηλεθεατές. Τα μεσημέρια όμως τα δελτία ειδήσεων και αυξήθηκαν αλλά και, όπως δείχνουν οι μετρήσεις της Nielsen, προσελκύουν σημαντικό αριθμό τηλεθεατών τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα.
Κερδισμένο τα μεσημέρια στα δελτία ειδήσεων τις καθημερινές παραμένει το MEGA καθώς για το χρονικό διάστημα 1/11 έως και 13/12/2015 καταφέρνει να καθηλώνει μπροστά στις μικρές τους οθόνες κατά μέσον όρο 482.000 τηλεθεατές. Το τελευταίο διάστημα πάντως έχει αποκτήσει αντίπαλο, που φαίνεται μάλιστα να χτίζει και μια γερή βάση.
Πρόκειται για το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων που έχουν εντάξει στο πρόγραμμά τους, την ίδια ώρα με αυτό του MEGA (14.00), τα στελέχη του ΣΚΑΪ και το οποίο προσελκύει ήδη την προσοχή κατά μέσον όρο 199.000 τηλεθεατών. Μία ώρα αργότερα, δυναμικά φαίνεται να έχει μπει στο παιχνίδι το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 (15.00) που καθηλώνει κατά μέσον όρο 304.000 άτομα ενώ το άλλο μεσημβρινό δελτίο του πρώτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης, στις 12.00, προσελκύει 88.000 άτομα.
Σημαντική μερίδα τηλεθεατών πάντως φαίνεται να συγκεντρώνουν και οι μεσημεριανές ειδήσεις του ΑΝΤ1 στις 13.00 καθώς τις παρακολουθούν κατά μέσον όρο 296.000 τηλεθεατές. Το μεσημβρινό δελτίο του ALPHA (12.30) βλέπουν επίσης κατά μέσον όρο 109.000 τηλεθεατές. Συνολικά θα μπορούσε να πει κανείς ότι μέσα σε ένα τετράωρο μεσημεριανό «βολτάρουν» από όλα τα δελτία ειδήσεων περίπου 1.478.000 άτομα, αριθμός αρκετά σημαντικός.
Τα Σαββατοκύριακα, παρότι τα μεσημβρινά δελτία ειδήσεων είναι λιγότερα -καθώς δεν έχουν όλα τα κανάλια-, σύμφωνα με τις καταγραφές της Nielsen για το ίδιο χρονικό διάστημα οι τηλεθεατές, που επίσης μέσα σε ένα τετράωρο αναζητούν ειδήσεις, φαίνεται ότι είναι περισσότεροι καθώς συγκεντρωτικά φτάνουν τους 1.570.000.
Και τα Σαββατοκύριακα πάντως, για το συγκεκριμένο διάστημα που εξετάζουμε, κυρίαρχος του παιχνιδιού στις ειδήσεις του μεσημεριού είναι όπως όλα δείχνουν το MEGA (14.00), καθώς προσελκύει το ενδιαφέρον κατά μέσον όρο 551.000 τηλεθεατών. Ακολουθούν, σε απόσταση, οι μεσημεριανές ειδήσεις του ΑΝΤ1, οι οποίες όμως μεταδίδονται στις 13.00 και προσελκύουν την προσοχή 352.000 ατόμων κατά μέσον όρο.
Υψηλά ποσοστά τηλεθέασης πετυχαίνει και τα Σαββατοκύριακα το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 στις 15.00, που καθηλώνει μπροστά στις μικρές τους οθόνες κατά μέσον όρο 298.000 άτομα, ενώ το άλλο δελτίο της δημόσιας τηλεόρασης συγκεντρώνει την προτίμηση σχεδόν διπλάσιων τηλεθεατών απ’ ό,τι τις καθημερινές, καθώς το παρακολουθούν 168.000 άτομα.
Σχεδόν διπλάσια όμως είναι η τηλεθέαση και του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του ALPHA που μεταδίδεται στις 13.00, απέναντι από εκείνο του ΑΝΤ1 δηλαδή, και καθηλώνει στις τηλεοράσεις τους κατά μέσον όρο 206.000 τηλεθεατές.
VERTIGO
Ρεπορτάζ… ελευθέρας σφαγής
Εκεί στο MEGA σε ποιον να στείλουμε τα συχαρίκια μας για τα… εξαιρετικά «κοψίματα» στα βίντεο των ειδήσεων την ώρα που μεταδίδονται; Ακόμα και οι χασάπηδες μπροστά στον «μπαλτά» που πέφτει στον «αέρα» του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA μοιάζουν με… νευροχειρουργούς και μάλιστα με ειδίκευση στις επεμβάσεις εγκεφάλου! Είπαμε να… «κόβετε» κανένα βίντεο στον «αέρα» λόγω οικονομίας χρόνου αλλά όχι κι έτσι.
Οχι τόσα και όχι με αυτόν τον τρόπο. Βρείτε καμιά… τελεία επιτέλους. Διότι όπως τα κόβετε θα το πάθουμε το εγκεφαλικό. Αφήστε που θα έπρεπε αυτό να έχει προηγηθεί στο μοντάζ. Αν επιθυμεί η διεύθυνση μικρότερης διάρκειας ρεπορτάζ πρέπει να τα ζητάει από τους ρεπόρτερ κατά την προετοιμασία τους και όχι να γίνεται η «σφαγή του Δράμαλη» κατά τη μετάδοσή τους. Διότι έτσι όπως το πάτε καθημερινά, έχετε καταλήξει με ρεπορτάζ… ελευθέρας σφαγής!
