Η προηγούμενη συγκυβέρνηση κατάφερε ένα «κούρεμα» του χρέους μας κατά περίπου 100 δισ. ευρώ. Σήμερα το χρέος έχει ξαναφτάσει σε δυσθεώρητα ύψη και η νέα συγκυβέρνηση επιδιώκει ένα ακόμα μεγαλύτερο «κούρεμα» μπας και καταφέρουμε να ανασάνουμε. Για την ώρα δεν τα έχει καταφέρει. Το κατάφεραν όμως όπως φαίνεται κάποιοι χάκερ εκτός συνόρων και το χρέος δεν υπάρχει πια…
Πολύ καλό για να είναι αληθινό. Είναι όμως… μυθοπλαστικό. Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι συμβαίνει στο τελευταίο επεισόδιο μιας νέας αμερικανικής σειράς, στο οποίο μάλιστα υπάρχουν σκηνές από διαδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος με φόντο το Κοινοβούλιο. Ο πρώτος κύκλος της σειράς ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο.
Εχει πάρει εξαιρετικές κριτικές αλλά και την έγκριση για δεύτερο κύκλο. Θεωρείται από τις πλέον σύγχρονες τηλεοπτικές παραγωγές και απόψε κάνει πρεμιέρα και στη χώρα μας μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα του ΟΤΕ TV.
Πρόκειται για το «Mr. Robot», που θα μεταδίδεται από το OTE CINEMA 4HD κάθε Τρίτη στις 23.00. Παραγωγή της Universal Cable Productions, με τον Ραμί Μάλεκ (The Pacific, Twilight κ.ά.) στον ρόλο του Ελιοτ, ενός νέου και ταλαντούχου προγραμματιστή, ο οποίος το πρωί εργάζεται ως υπάλληλος σε εταιρεία cyber-security και το βράδυ ως εκδικητής χάκερ.
Ο Ελιοτ βρίσκεται σε δίλημμα όταν ο μυστηριώδης αρχηγός μιας οργάνωσης αναρχικών χάκερ, τον οποίο υποδύεται ο Κρίστιαν Σλέιτερ (Nymphomaniac, Interview with a Vampire, True Romance) τον στρατολογεί προκειμένου να καταστρέψει την εταιρεία που έχει αναλάβει να προστατεύσει.
Στη σειρά πρωταγωνιστούν επίσης οι: Πόρσια Ντάμπλντεϊ («Her») ως Αντζελα -κολλητή φίλη και συνάδελφος του Ελιοτ-, Κάρλι Τσέικιν («Suburgatory») ως συνάδελφος χάκερ Νταρλίν και Μάρτιν Γουόλστρομ («Simple Simon») ως Ταϊρέλ Γουέλικ – Σουηδός αντιπρόεδρος σε θέματα τεχνολογίας στην εταιρεία όπου δουλεύει ο Ελιοτ. Δημιουργός τού «Mr. Robot» είναι ο Σαμ Εσμάιλ («Comet»), ο οποίος είναι επίσης σεναριογράφος και εκτελεστικός παραγωγός μαζί με τον Στιβ Γκόλιν του Anonymous Content («True Detective») και τον Τσαντ Χάμιλτον («Breakup at a Wedding»).
Απόψε, λίγο νωρίτερα (22.00), στο ίδιο κανάλι κάνει πρεμιέρα και ο δεύτερος κύκλος του βραβευμένου με Χρυσές Σφαίρες και Εmmy «Fargo» με νέο καστ και καινούργια «αληθινή ιστορία» εγκλήματος, που μας οδηγεί πίσω στο 1979 στο Σιου Φολς στη Νότια Ντακότα και το Λάβερν της Μινεσότα.
