Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το ερώτημα έχει άμεση σχέση με τη δημοσιογραφική δεοντολογία: Μπορεί ο ιδιοκτήτης μιας ποδοσφαιρικής ομάδας να είναι και ιδιοκτήτης ενός αθλητικού ραδιοφώνου; Μπορεί ο Γιάννης Αλαφούζος, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, να είναι ταυτόχρονα και ο επιχειρηματίας που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο του «Σπορ FM 94,6»;

Επανερχόμαστε στο θέμα, γιατί το Σάββατο οι δημοσιογράφοι του καλού ραδιοσταθμού έκαναν την περιγραφή στο γήπεδο «Καραϊσκάκης», για δεύτερη συνεχόμενη φορά, από κινητό τηλέφωνο. Δεν θα υπεισέλθω στο αν οι δικαιολογίες για την απαγόρευση είναι σαθρές, η πραγματικότητα ωστόσο είναι μία: ο Ολυμπιακός δεν θέλει να μπαίνει το ραδιόφωνο του Αλαφούζου στο γήπεδό του. (Θα) Κάνει το ίδιο άραγε και για τον «Σκάι 100,3» ή τον Σκάι συνολικά; Εχετε ακούσει αθλητικά στην τηλεόραση του Σκάι; Αν όχι, καλύτερα. Πιο φιλοπαναθηναϊκή και πιο αντιολυμπιακή οπτική δεν μπορείτε να φανταστείτε.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε μια προσπάθεια για το στήσιμο του «Θρύλος Radio 103,3» μαζί με τον Γιάννη Κουρτάκη των «Παραπολιτικών», αλλά ο σχεδιασμός παρέμεινε στα χαρτιά. Οπότε έμεινε… μόνος του ο Κουρτάκης με τα «Παραπολιτικά 90,1» να υποστηρίζει 100% τον Ολυμπιακό με όποιους τρόπους μπορεί: από την ειδησεογραφία έως την κλήρωση εισιτηρίων για τους αγώνες της ομάδας του Πειραιά. Τα γραφεία των Παραπολιτικών βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τα γραφεία του ομίλου Μαρινάκη. Μια δρασκελιά και περνάς απέναντι, ούτε δέκα μέτρα απόσταση, ένα μικρό δρομάκι βρίσκεται ανάμεσά τους.

…αθλητικό ραδιόφωνο του ΠΑΟ;

Ο «Σπορ FM 94,6» είναι εδώ και πολλά χρόνια το μεγαλύτερο αθλητικό ραδιόφωνο της Αθήνας και, προς το παρόν τουλάχιστον και παρά την αλλαγή της ιδιοκτησίας, κρατάει τις ισορροπίες ανάμεσα σε όλες τις ομάδες. Αντικειμενικό και πλουραλιστικό. Η παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου, ωστόσο, στην ιδιοκτησία του (72% των μετοχών) δεν αφήνει για το μέλλον πολλά περιθώρια… αντικειμενικότητας και… ανεξαρτησίας.

Τα άλλα δύο αθλητικά ραδιόφωνα της πόλης είναι ο «Sport24 103,3», μία σύμπραξη Μάρη – Μπόμπολα (από 50% έκαστος, με το μάνατζμεντ να ανήκει στην 24 Media) και η θρυλική «ΕΡΑ Σπορ» της ΕΡΤ.