Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η απόκρυψη από το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η Ελλάδα κατρακύλησε 38 ολόκληρες θέσεις στην κατάταξη για την Ελευθερία του Τύπου που δημοσίευσαν σήμερα για το 2022 οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα.
Ακόμα πιο χτυπητό γίνεται το γεγονός ότι το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν λογόκρινε την είδηση, αφαίρεσε όμως κάθε αναφορά στην Ελλάδα. Μιλά για τις κακές επιδόσεις της…Κίνας και της Ρωσίας, όμως δεν κάνει κουβέντα για τη χώρα μας. Η διοίκηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ οφείλει μιαν εξήγηση γι’ αυτή τη λαθροχειρία, η οποία φανερώνει και την αντίληψη της κυβέρνησης για τον ενημερωτικό ρόλο του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων, το οποίο έχει μετατρέψει σε φερέφωνο διαφήμισης της κυβερνητικής πολιτικής.
Την ίδια ώρα η χώρα κατρακυλά σε όλες τις λίστες ελευθερίας του Τύπου, αφού διώκει ερευνητές δημοσιογράφους που αποκαλύπτουν σκάνδαλα (Βαξεβάνης, Παπαδάκου κλπ), παρακολουθεί μέσω ΕΥΠ δημοσιογράφους (Κουκάκης), αφήνει ανεξιχνίαστα εγκλήματα εις βάρος δημοσιογράφων (Καραϊβάζ) και εξαγοράζει ΜΜΕ με τις λίστες Πέτσα, εξασφαλίζοντας έτσι ασυλία για τα πεπραγμένα της και τις επιθέσεις στο κράτος δικαίου και στις αντίθετες φωνές.
Θέμα έγινε η Ελλάδα και στον έγκυρο ευρωπαϊκό ιστότοπο Euractiv.
Εδώ είναι η πρωτογενής είδηση για την κατάσταση της Ελλάδας στην Ελευθερία του Τύπου. Αναφορά στην Ελλάδα, από το ΑΠΕ-ΜΠΕ; «Ψάξε, ψάξε, δεν θα το βρεις!»
Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ
«Το ΑΠΕ επιβεβαιώνει ότι αξίζουμε την κατρακύλα στην τελευταία θέση της Ελευθερίας του Τύπου σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ελλάδα κατρακύλησε 38 θέσεις στην ελευθερία του Τύπου στη θέση 108, σύμφωνα με την έρευνα των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα, βρίσκεται στην τελευταία θέση σε ολόκληρη την ΕΕ και πλέον κάτω από πολλές υποανάπτυκτες χώρες με απολυταρχικά καθεστώτα. Το ΑΠΕ ωστόσο φρόντισε να λογοκρίνει την είδηση, απαλείφοντας κάθε αναφορά στην Ελλάδα στο σχετικό τηλεγράφημα.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μετατρέψει σε ντροπή της Ευρώπης τη χώρα μας με τη φίμωση κάθε δημοσιογραφικής φωνής».
