Ενα νέο ζήτημα προκύπτει με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Μόσχα Αχιλλέα Πατσούκα, τον γνωστό ανταποκριτή που έστελνε ρεπορτάζ και αναλύσεις για τις ρωσικές εξελίξεις για τη δημόσια τηλεόραση απευθείας από την Αθήνα.
Παρατηρώντας τον κατάλογο των διαπιστευμένων ανταποκριτών στο ρωσικό υπουργείο δεν βλέπουμε το όνομά του. Είναι ο Δημήτρης Λιάτσος, είναι ο Θανάσης Αυγερινός, είναι και η Αθηνά Παυλίδου. Αλλά δεν είναι διαπιστευμένος ο ανταποκριτής της ΕΡΤ. Πολύ περίεργο. Αν δεν υπάρχει κάποιο μπέρδεμα, σημαίνει ότι δεν έχει πάει καν στη Μόσχα το τελευταίο διάστημα.
ΕΡΤ: Το βίντεο που καταρρίπτει τα ψέματα Ζούλα για τον ανταποκριτή «φάντασμα» στη Μόσχα
Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://t.co/oI7JATNbNr pic.twitter.com/ZCuz1sE8Nr
— Η ΑΥΓΗ (@AvgiOnline) March 11, 2022
Με το θέμα θα ασχοληθεί αυτή την εβδομάδα και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Και θα αναζητήσει, βασικά και κύρια, τις ευθύνες της διοίκησης της ΕΡΤ αλλά και της διεύθυνσης του ενημερωτικού τομέα της. Η ΕΡΤ πρέπει να δώσει εξηγήσεις, όχι μόνο για την όποια παραπλάνηση των τηλεθεατών αλλά και για το κενό της ενημέρωσης από τη Μόσχα τους τελευταίους μήνες, με έναν μη διαπιστευμένο δημοσιογράφο.
Η επίσημη ΕΡΤ δεν έχει πει προς το παρόν ούτε λέξη για το ζήτημα. Αφωνία. Πολύ ύποπτη η σιωπή της.
