Για πολλοστή φορά διεθνή μέσα ενημέρωσης φιλοξενούν στις σελίδες τους το θέμα της διαγραφής του Γιώργου Κύρτσου από τη Νέα Δημοκρατία.
Αυτή τη φορά, η γαλλική Humanité γράφει για την απόφαση στραπατσάροντας της ευρωπαϊκή εικόνας της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
«Το κυβερνών κόμμα στην Αθήνα, η Νέα Δημοκρατία, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, επέλεξε να εκδιώξει έναν από τους ευρωβουλευτές του. Το λάθος του; Επέκρινε τον κυβερνητικό μηχανισμό κατά του Κώστα Βαξεβάνη και της Γιάννας Παπαδάκου, των δύο δημοσιογράφων ερευνητών που αποκάλυψαν σκάνδαλα που σχετίζονταν με τη φοροδιαφυγή («λίστα Λαγκάρντ») ή με τη διαφθορά (Novartis)», γράφει.
Ακολουθεί αναφορά στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία για τη διαγραφή Κύρτσου και η απάντηση του ευρωβουλευτή σε αυτά που του καταλογίζει η «γαλάζια» παράταξη.

