Να αλλάξει άμεσα η διοίκηση της ΕΡΤ και αμέσως μετά και ο νόμος ώστε να αφαιρεθεί οριστικά η αρμοδιότητα ορισμού της από τον αρμόδιο υπουργό και να ανατεθεί σε ένα ευρύτερο σώμα υπό τη συναινετική εποπτεία της Βουλής ζητούν οι δημοσιογράφοι του ραδιοφώνου και των πολυμέσων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης μέσω της εκπροσώπου της, Μαρίας Γεωργίου.
Αφορμή αυτή τη φορά προφανώς η παραίτηση του Βασίλη Ταλαμάγκα και η ανάληψη και αυτής της θέσης, δηλαδή του γενικού Συντονιστή του τομέα Ειδήσεων της γενικής διεύθυνσης Ενημέρωσης της ΕΡΤ και πάλι από τον διευθύνοντα σύμβουλο Βασίλη Κωστόπουλο. Στην ανακοίνωσή της η Μαρία Γεωργίου, σημειώνει ότι όταν «στην απόφαση της τελευταίας συνέλευσης των δημοσιογράφων αναφέραμε πως ανησυχούμε για “… τα φαινόμενα παρακμής, απαξίωσης, συνδιοίκησης, πολιτικών παρεμβάσεων και επιθέσεων, τα οποία μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και είναι ξένα με ένα σύγχρονο ραδιοτηλεοπτικό φορέα…” δεν περιμέναμε ότι, πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, θα επιβεβαιωνόμασταν και, μάλιστα, με τόσο κραυγαλέο τρόπο».
Η κ. Γεωργίου επισημαίνει ότι την κατάσταση περιέγραψαν με ακόμα πιο μελανά χρώματα στελέχη της ΕΡΤ τα οποία παραιτήθηκαν, παραγκωνίστηκαν ή απομακρύνθηκαν, τελευταία δε και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. «Ταυτόχρονα, το θέμα έφθασε και στη Βουλή, καθώς αντιδρούν και όλα τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, παρότι αυτό δε γίνεται πάντα με τον ενδεδειγμένο τρόπο (βλ. εμπάργκο Ν.Δ.). Η κατάσταση αυτή απογοητεύει την κοινωνία που είναι ο “ιδιοκτήτης” της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. Εδώ που φτάσαμε μόνη λύση είναι η εσπευσμένη αλλαγή της (πανταχόθεν βαλλόμενης) Διοίκησης της ΕΡΤ με ευρύτερες συναινετικές διαδικασίες από την Βουλή. Στη συνέχεια πρέπει να αλλάξει ο νόμος, να αφαιρεθεί οριστικά η αρμοδιότητα ορισμού της Διοίκησης της ΕΡΤ από τον αρμόδιο Υπουργό και να ανατεθεί σε ένα ευρύτερο σώμα υπό τη συναινετική εποπτεία της Βουλής».
