Σε μια ανάρτηση – μήνυμα θαρραλέας συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης αλλά και κατηγορηματικής καταδίκης των χειρισμών της κυβέρνησης απέναντι στην επιχειρούμενη παλαιστινιακή γενοκτονία, προχώρησε το Σάββατο η Μαρία Καρυστιανού.
Η κ. Καρυστιανού διακήρυξε ότι οι πολίτες πρέπει να αντισταθούν, να διαμαρτυρηθούν, να στηρίξουν, να βοηθήσουν και να σταθούν στην σωωστή πλευρά της ιστορίας, αναφέροντας μάλιστα ως άδικη και απελπιστική την κατάσταση η οποία επικρατεί στο θύλακα.
Αναφορικά με τη στάση Μητσοτάκη απέναντι στο ζήτημα, η μητέρα της αδικοχαμένης Μάρθης τόνισε:«Αρνούμαι να πιστέψω πώς ήταν αυτή η φωνή της Ελλάδας… Δεν είναι δική μας αυτή η ντροπιαστική επιλογή. Η δική μας φωνή δεν συντάσσεται με το σκοτάδι. Η δική μας φωνή είναι άλλη από τη φωνή τους κέρδους και του μίσους».
Τέλος, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τώρα μας καταδικάζουν και ως συνεργούς σε δολοφονίες άμαχου πληθυσμού, σε δολοφονίες παιδιών»:
