Τα επεισόδια βίας συνεχίζονται στη Δυτική Όχθη, καθώς και οι φονικές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ένα 12χρονο παιδί (Παλαιστίνιος) σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, από ισραηλινά πυρά.
Συγκεκριμένα, το αγόρι πυροβολήθηκε στον μηρό και την κοιλιακή χώρα κατά τη διάρκεια μάχης στην πόλη Γιάμουν, κοντά στην Τζενίν.
Εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) από τον οποίο ζητήθηκε σχολιασμός, περιορίστηκε να δηλώσει ότι θα εξετάσει τις αναφορές για το περιστατικό.
Από τις 7 Οκτωβρίου του 2023 (όταν η Χαμάς εξαπέλυσε την αιφνίδια επίθεση κατά του Ισραήλ) περισσότεροι από 900 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη σε στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ ή επιθέσεις ισραηλινών εποίκων, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.
