Αθήνα, 7°C
Αθήνα
Αραιές νεφώσεις
7°C
7.9° 6.0°
3 BF
59%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
5°C
6.4° 3.6°
2 BF
78%
Πάτρα
Αίθριος καιρός
9°C
9.3° 7.7°
5 BF
69%
Ιωάννινα
Ελαφρές νεφώσεις
8°C
7.9° 7.9°
2 BF
46%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
3°C
3.5° 2.9°
4 BF
56%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
6°C
6.0° 5.7°
2 BF
81%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
2°C
2.4° 1.5°
2 BF
87%
Αγρίνιο
Αίθριος καιρός
6°C
5.7° 5.7°
1 BF
59%
Ηράκλειο
Αραιές νεφώσεις
10°C
11.0° 9.1°
5 BF
54%
Μυτιλήνη
Σποραδικές νεφώσεις
6°C
5.9° 3.5°
4 BF
58%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
8°C
8.4° 7.7°
6 BF
48%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
4°C
4.0° 4.0°
4 BF
57%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
12°C
11.9° 8.7°
3 BF
62%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
5°C
5.2° 4.9°
4 BF
87%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
5°C
5.6° 5.1°
2 BF
94%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
8°C
8.7° 7.8°
4 BF
39%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
7°C
7.7° 6.2°
3 BF
52%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
3°C
3.3° 3.3°
3 BF
57%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
6°C
6.7° 6.4°
3 BF
76%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
2°C
1.9° 1.9°
2 BF
81%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου, 2025
Hakan_fidan_1020
Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν. | (Andrew Caballero-Reynolds/Pool Photo via AP)

Φιντάν: Θέμα χρόνου η εξάλειψη των Κούρδων μαχητών στην Συρία

Ο Φιντάν είχε προειδοποιήσει πως αν η Δαμασκός δεν επιληφθεί της κατάστασης με τους Κούρδους, θα το έκανε η Τουρκία.

Συνεχίζει τις εμπρηστικές δηλώσεις ο Φιντάν σχετικά με τους Κούρδους στην Συρία, λίγες μέρες μετά την επίσκεψή του στην Δαμασκό, όπου είχε διαμηνύσει ότι αν δεν επιληφθεί του ζητήματος η Συρία θα το έκανε ο τουρκικός στρατός, ενώ παράλληλα μαίνονται οι μάχες μεταξύ των φιλοτουρκικών πολιτοφυλακών και των υπό κουρδική ηγεσία Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στη βόρεια περιοχή Μανμπίτζ της Συρίας.

«Η εξάλειψη» των κούρδων μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στη Συρία είναι «θέμα χρόνου», διαβεβαίωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ρίχνοντας και άλλο λάδι στη φωτιά στην πολύπαθη Συρία.

«Η κατάσταση στη Συρία άλλαξε. Πιστεύουμε πως η εξάλειψη του PKK/YPG δεν είναι παρά θέμα χρόνου».

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφάντι, ο Φιντάν είπε ακόμα πως η Άγκυρα δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε οποιαδήποτε πολιτική που θα επέτρεπε στη YPG να διατηρήσει παρουσία εκεί.

«Είμαστε σε θέση όχι μόνο να δούμε, αλλά και να διαλύσουμε οποιουδήποτε είδους σκευωρία στην περιοχή», υποστήριξε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Φιντάν: Θέμα χρόνου η εξάλειψη των Κούρδων μαχητών στην Συρία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας