Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να σφυροκοπά τη Γάζα προσθέτοντας πολλά θύματα στον τραγικό απολογισμό, κατά τον οποίο επισήμως έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 41.000 από την αρχή του πολέμου, και συνεχίζοντας τις δολοφονικές ενέργειες που συμβαίνουν χωρίς καμία προειδοποίηση σε περιοχές με καταφύγια τους τελευταίους δύο μήνες.  

Μια από τις επιθέσεις έγινε σε νηπιαγωγείο στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας, πολύ κοντά στη συνοικία Shujayea, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 10 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Al Jazeera, το κτίριο ήταν υπερπλήρες με οικογένειες εκτοπισμένων από διάφορα μέρη της πόλης της Γάζας. 
 
Άλλο χτύπημα έπληξε τουλάχιστον δύο κατοικίες, οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά σε σχολείο της UNRWA που χρησιμοποιείται ως κέντρο εκκένωσης, δυτικό τμήμα της πόλης της Γάζας. Στην περιοχή υπάρχει επίσης εγκατάσταση με συσκευή πυρόλυσης, που μετατρέπει τα πλαστικά απορρίμματα σε καύσιμα, -πολύ βασικό μηχάνημα με στόχο την αντιμετώπιση της έλλειψης καυσίμων, που εισέρχονται στη Γάζα-.

Επίσης, τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν νεκροί και αρκετοί τραυματίστηκαν από βομβαρδισμό κοντά στο σχολείο Dar al-Arqam, βορειοδυτικά της πόλης της Γάζας, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν τρεις αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές βορειοδυτικά της πόλης της Γάζας. 

Σημειώνεται ότι ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Περίπου 560.000 παιδιά έλαβαν την πρώτη τους δόση σε διάστημα 12 ημερών.