Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή, στο Ιράν όταν κτίρια κατέρρευσαν στη διάρκεια επιχείρησης για την κατεδάφισή τους στη νοτιοδυτική Τεχεράνη.

Δύο από αυτούς ήταν αστυνομικοί που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο για «να υποστηρίξουν τους υπαλλήλους του δήμου» που είχαν ως αποστολή να κατεδαφίσουν «αυθαίρετες κατοικίες».

Στη διάρκεια της επιχείρησης πέντε κτίρια κατέρρευσαν ξαφνικά λόγω ανεπαρκών μέτρων ασφαλείας που ίσχυαν κατά την κατασκευή τους.

Σύμφωνα με ιρανικά μέσα, οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες καθώς υπάρχουν πιθανότητες να βρίσκεται ακόμη ένας άνθρωπος στα συντρίμμια, ενώ ενδέχεται να προβούν και σε συλλήψεις για τη μη ασφαλή και παράνομη κατασκευή των κτιρίων.

Αξιωματούχος του δήμου της Τεχεράνης έκανε λόγο για κατεδάφιση άνω των 46.000 αυθαίρετων κτιρίων στη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών.

Η κατάρρευση μιας υπό κατασκευή πολυκατοικίας στην πόλη Αμπαντάν, στο νοτιοδυτικό Ιράν, τον Μάιο του 2022 είχε στοιχίσει τη ζωή σε 43 ανθρώπους. Αυτό προκάλεσε διαδηλώσεις κατά των αρχών με τους πολίτες να τις κατηγορούν για διαφθορά και ανικανότητα.