«Παγωτό και αίμα λεκιάζουν το έδαφος. Αλλά το “Ισλαμικό κράτος” υποτιμά την αποφασιστικότητά μας. Οι Ιρακινοί θα είναι πίσω σ’ αυτούς τους δρόμους αύριο το βράδυ», έγραψε χτες στο twitter ένας κάτοικος της Βαγδάτης, λίγες ώρες μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση του «Ισλαμικού κράτους» στο κέντρο της πόλης με στόχο ένα παγωτατζίδικο και ένα κυβερνητικό γραφείο.
Τα θύματα -μέχρι στιγμής υπολογίζονται σε 27 νεκρούς και 100 τραυματίες- ήταν και στις δύο περιπτώσεις άμαχοι.
Το «Ι.Κ.», αναιρώντας ακόμη μια φορά τους υποτιθέμενους δεσμούς του με τη μουσουλμανική θρησκεία, δεν δίστασε -εν μέσω της γιορτής του Ραμαζανιού- να επιτεθεί σε οικογένειες που απολάμβαναν το παγωτό τους την ώρα που τα μαγαζιά πλημμυρίζουν κόσμο λόγω της διακοπής της νηστείας, μετά τη δύση του ήλιου.
Η επίθεση έγινε σε δημοφιλές κατάστημα της πόλης το βράδυ της Δευτέρας και, όπως και αυτή που την ακολούθησε λίγες ώρες αργότερα, εξαπολύθηκε μέσω «παγιδευμένων» αυτοκινήτων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων εδώ και μήνες στο Ιράκ από επιθέσεις του «Ισλαμικού κράτους», το οποίο έχει χάσει τις περισσότερες κτήσεις του στη χώρα, διατηρώντας μόνο περιορισμένους θύλακες στην Παλιά Πόλη της Μοσούλης και τα κοντινά χωριά.
