Κεραυνός χτύπησε δεξαμενή αποθήκευσης αργού πετρελαίου στη Ματάνσας στην Κούβα, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά στη βάση υπερδεξαμενοπλοίων της πόλης. Ακολούθησαν τέσσερις εκρήξεις που τραυμάτισαν περισσότερους από 50 ανθρώπους.
Οι πυροσβέστες και άνδρες άλλων σωμάτων ασφαλείας προσπαθούν επί ώρες να ελέγξουν τη καταστείλουν τη φωτιά.
Σύμφωνα με το επίσημο κουβανικό πρακτορείο ειδήσεων, στη διάρκεια καταιγίδας ο κεραυνός χτύπησε τη δεξαμενή και στη συνέχεια η φωτιά εξαπλώθηκε και σε δεύτερη δεξαμενή.
Το ατύχημα συνέπεσε με εποχή που η Κούβα αντιμετωπίζει ελλείψεις καυσίμων. Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει ακόμη ενημέρωση πόσο πετρέλαιο είχε καεί ή αν κινδυνεύει ολόκληρη η εγκατάσταση με τις δεξαμενές καυσίμων. Εκεί αποθηκεύεται πετρέλαιο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Σύμφωνα με αξιωματούχους στο νοσοκομείο Faustino Perez διακομίστηκαν 52 τραυματίες, ενώ ένα άτομο είναι σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, τρεις ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση και 10 σε σοβαρή κατάσταση.
Οι αρχές δήλωσαν ότι η γειτονιά Ντουμπρόκ, που ήταν πιο κοντά στη φωτιά, εκκενώθηκε, ενώ ορισμένοι άνθρωποι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την περιοχή «Βερσαλλίες» που είναι λίγο πιο μακριά από τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.
Η πόλη Ματάνσας βρίσκεται στον ομώνυμο κόλπο, έχει περίπου 140.000 κατοίκους και απέχει 100 χιλιόμετρα από την Αβάνα.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας