Εντείνονται οι πιέσεις κατά του πρώην προέδρου της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα. Όπως ανακοίνωσε ο δικαστής που εποπτεύει την υπόθεσή του, η κεντρική τράπεζα της χώρας πάγωσε τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς και κατάσχεσε περιουσιακά στοιχεία τού Λούλα ντα Σίλβα με αφορμή την πρόσφατη καταδίκη του για δωροληψία.
Μεταξύ άλλων, δεσμεύθηκε ποσό περίπου 165.000 ευρώ από λογαριασμούς, ενώ διατάχθηκε η κατάσχεση τριών διαμερισμάτων που ανήκαν στον πρώην πρόεδρο της χώρας. Επίσης, κατασχέθηκαν δύο αυτοκίνητα κι ένα χωράφι. .
Υπενθυμίζεται πως ο 71χρονος Λούλα καταδικάστηκε πριν από λίγες ημέρες σε εννιάμισι χρόνια φυλάκιση για διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο Σίλβα είχε κατηγορηθεί ότι δέχθηκε ένα πολυτελές διαμέρισμα ως δωροδοκία από την κατασκευαστική εταιρεία OAS.
Η υπόθεση είναι ένα κεφάλαιο στη μεγάλη έρευνα διαφθοράς, η οποία έχει βάλει βόμβα στα θεμέλια της πολιτικής ζωής της χώρας και έχει οδηγήσει στη φυλακή επιχειρηματίες και κορυφαίους πολιτικούς. Ο ντα Σίλβα ήταν πρόεδρος από το 2003 έως το 2010.
