Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Την έναρξη διαλόγου για την ανεξαρτησία της Σκοτίας προανήγγειλε η πρωθυπουργός της χώρας, Νίκολα Στάρτζεον. 

Σε δηλώσεις τη τόνισε ότι αυξάνεται διαρκώς η υποστήριξη των Σκοτσέζων στην ανεξαρτησία και έχει έρθει η ώρα για να εκκινήσει ένας «νέος διάλογος», αφότου η Βρετανία αποφάσισε να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Νίκολα Στάρτζεον ανακοίνωσε ότι το κόμμα της θα δημιουργήσει μια ιστοσελίδα ώστε να συγκεντρώσει τα σχόλια για τη διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκοτίας.

Επίσης, προανήγγειλε μια επιχείρηση να εισακουστούν και οι 2 εκατομμύρια ψηφοφόροι στη χώρα.

Το προηγούμενο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, που διεξήχθη πριν από δύο χρόνια, είχε αρνητικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο, όπως τόνισε η πρωθυπουργός της Σκοτίας, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αλλάξει θεμελιωδώς έκτοτε, εξαιτίας της απόφασης της Βρετανίας να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι Σκοτσέζοι ψηφοφόροι αναγκάζονται να φύγουν από την Ε.Ε. χωρίς τη θέλησή τους», τόνισε.