Χιλιάδες πτήσεις ματαιώθηκαν λόγω απεργίας δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονται στα αεροδρόμια της Γερμανίας, οι οποίοι ζητούν αυξήσεις 6% στους μισθούς τους.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εργαζομένων είναι σε εξέλιξη με την ελπίδα να καταλήξουν σε συμφωνία αύριο Πέμπτη, ωστόσο ήδη οκτώ αεροδρόμια αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους.
Οι υπάλληλοι που απεργούν είναι προσωπικό εδάφους, ελεγκτές ασφάλειας και πτήσεων και άλλες ειδικότητες. Η απεργία αφορά τα αεροδρόμια Μονάχου, Κολονίας, Ντίσελντορφ, Ανόβερο, Βρέμης, Βερολίνου, Φρανκφούρτης και Αμβούργου.
Μόνο στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης έχουν ακυρωθεί 400 πτήσεις από το πρωί που ξεκίνησε η απεργία.
Το συνδικάτο ver.di ζητά αύξηση της τάξης του 6% για τα περίπου 2 εκατομμύρια εργαζόμενους μέλη του, ενώ η γερμανική κυβέρνηση αντιπροτείνει 3% και κάποιες άλλες παραχωρήσεις.
Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Τόμας Ντε Μεζιέρ χαρακτήρισε την απεργία μη αναγκαία και «απολύτως δυσανάλογη».
«Θα έπρεπε πρώτα να έχουμε συζητήσει», τόνισε.
