Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

«Είναι γνωστό ότι πάνω από 5.000 άνθρωποι έχουν μεταβεί από την Ευρώπη στη Συρία και στο Ιράκ για να εκπαιδευτούν ή ακόμη και να πολεμήσουν με το Ισλαμικό Κράτος» δηλώσει η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών καλώντας σε πιο αυστηρούς ελέγχους και για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Γιοχάνα Μικλ Λάιτνερ, μιλώντας στην εφημερίδα Österreich, χαρακτηρίζει, πιο επιτακτική από ποτέ την ανάγκη να ελέγχονται συστηματικά στο μέλλον και οι πολίτες τηςε Ε.Ε. στα εξωτερικά σύνορα της χώρας.

Αναφερόμενη στην κατάσταση στην Ειδομένη, η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών σημειώνει πως οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και οι αρχές θα πρέπει να καταβάλουν όλες τους τις δυνάμεις για να πείσουν τους πρόσφυγες να τους μεταφέρουν σε ζεστά καταλύματα.

«Η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα-μέλος της ΕΕ», τονίζει, προσθέτοντας πως η πολιτική της προώθησης προσφύγων προς την Κεντρική Ευρώπη έχει τελειώσει και γι αυτό είναι αναγκαίο να δοθεί το μήνυμα πως οι πρόσφυγες δεν μπορούν να επιλέγουν τη χώρα στην οποία θα υποβάλουν αίτηση για χορήγηση ασύλου.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξή της, η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών αναφέρει πως από την Αυστρία έχουν μεταβεί στη Συρία περίπου 270 τζιχαντιστές, από τους οποίους περίπου 70 έχουν επιστρέψει, που, κατά τη γνώμη της, θα πρέπει ερευνηθούν από την υπηρεσία κρατικής προστασίας και να δρομολογηθούν διαδικασίες εναντίον τους στη βάση του νέου νόμου περί Προστασίας του Κράτους, τον οποίο η ίδια θεωρεί τόσο σημαντικό, για αυτούς τους λόγους.

Ως προς τους λόγους γιατί η Αυστρία φέρεται να έχει τους περισσότερους τζιχαντιστές της Συρίας, μετά το Βέλγιο, η Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, τονίζει πως οι λόγοι βρίσκονται αφενός στην κοντινή απόσταση της Αυστρίας προς τα Βαλκάνια όπως και προς τη Βοσνία και αφετέρου στο ό, τι στην Αυστρία έχουν καταφύγει πολλοί Τσετσένοι.