Την ώρα που η χώρα θρηνεί τα επτά θύματα – οπαδούς του ΠΑΟΚ που σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία, συγκλονίζουν οι δηλώσεις αυτόπτων μαρτυρών. Ο οδηγός της νταλίκας που συγκρούστηκε με το βαν είπε ότι είναι σοκαρισμένος, περιγράφοντας πως δεν έχει ξαναζήσει κάτι παρόμοιο.
«Οδηγώ νταλίκα 34 χρόνια και δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου κάτι παρόμοιο. Έχω κάνει πάνω από 1.000.000 χιλιόμετρα και πρώτη φορά συναντώ τέτοια συνθήκη», τόνισε, περιγράφοντας στην ρουμανική εφημερίδα Libertatea όσα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα στον αυτοκινητόδρομο DN6.
«Οδηγούσα κανονικά και ήρθε κατευθείαν πάνω μου. Μπήκε κατευθείαν κάτω από τις ρόδες», δήλωσε ο οδηγός σε κατάσταση σοκ.
Το δυστύχημα, όπως τονίζουν ρουμάνικα ΜΜΕ, είναι το χειρότερο που έχει λάβει χώρα στην κομητεία της Τιμισοάρα εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια.
Επιπλέον, μάρτυρας του δυστυχήματος είπε ότι, πριν βγει στο αντίθετο ρεύμα, το μίνι βαν χτύπησε το βυτιοφόρο από το οποίο βιντεοσκοπήθηκε το συμβάν. Ωστόσο, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν υπήρξε επαφή μεταξύ του μίνι λεωφορείου και του βυτιοφόρου που προσπερνούσε.
Ο Τούντορ Κρετσιούν, ένας νεαρός που βρισκόταν δύο αυτοκίνητα πίσω από το βαν, περιέγραψε τη στιγμή του τροχαίου.
«Έκανε ελιγμούς S για να δει αν μπορούσε να προσπεράσει. Συνέχιζε να κοιτάζει. Κάποια στιγμή, προσπέρασε. Από εκεί που ήμουν εγώ, ήταν σαφές ότι δεν είχε καμία πιθανότητα (όχι – να προσπεράσει) ή τουλάχιστον ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο. Το κόκκινο φορτηγό ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση. Συνειδητοποίησε ενώ προσπερνούσε ότι δεν μπορούσε να ολοκληρώσει την προσπέραση και μπήκε στο φορτηγό στα δεξιά του, προσπαθώντας να μπει στη λωρίδα του. Τη στιγμή που μπήκε στο φορτηγό στα δεξιά του, εξοστρακίστηκε πάνω στο κόκκινο φορτηγό», είπε ο μάρτυρας, ο οποίος ήταν αυτός που κάλεσε το 112.
Ο Κρετσιούν πρόσθεσε ότι μετά το δυστύχημα, είδε έναν από τους επιζώντες να βγαίνει από το αυτοκίνητο στα πόδια του.
