Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο υπουργός Δημοσίων Επενδύσεων της Σερβίας και πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Σερβικού Εθνικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ντάρκο Γκλίσιτς, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια ζωντανής εμφάνισής του σε τηλεοπτικό σταθμό, στην εκπομπή “Novo Jutro” του τηλεοπτικού σταθμού “pink”. 

Ο Σέρβος υπουργός ήταν προσκεκλημένος στο πρωινό πρόγραμμα, όταν ένιωσε ξαφνικά αδιαθεσία, με την εκπομπή να διακόπτεται αμέσως.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του και υπεβλήθη άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ζλάτιμπορ Λόντσαρ.

«Η επέμβαση ολοκληρώθηκε. Ήταν εξαιρετικά δύσκολη, ενώ διήρκεσε περισσότερο από το αναμενόμενο», δήλωσε ο Λόντσαρ, για να επισημάνει ότι στην ιατρική ομάδα συμμετείχαν πολλοί ειδικοί, καθώς υπήρχε ταυτόχρονα θρόμβωση και αιμορραγία.

«Ο υπουργός έχει διασωληνωθεί και προχωράμε βήμα-βήμα. Το σώμα του πρέπει πλέον να δώσει τη μάχη», ανέφερε.

Την εξέλιξη παρακολουθεί στενά και ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό του υπουργού από την πρώτη στιγμή. «Ο πρόεδρος είναι στο νοσοκομείο από το πρώτο λεπτό», είπε ο Λόντσαρ και πρόσθεσε ότι «όλοι ανησυχούμε, όμως ελπίζουμε η θεραπεία και τα μέτρα που έχουν ληφθεί να είναι αποτελεσματικά».