Αίσθηση και αποτροπιασμό προκάλεσε, στην Ιταλία, η υπόθεση ενός πενηντάχρονου από Μόντενα, ο οποίος ομολόγησε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή, ότι δολοφόνησε την ηλικιωμένη μητέρα του.
Πρόκειται για τον Λορέντσο Καρμπόνε, ο οποίος –μιλώντας σε απεσταλμένο απογευματινής εκπομπής του τηλεοπτικού ομίλου Μπερλουσκόνι– ξέσπασε σε λυγμούς και παραδέχθηκε ότι χθες δολοφόνησε τηνμητέρα του που υπέφερε από άνοια.
«Δεν ξέρω γιατί το έκανα, κάποιες φορές επαναλάμβανε τα ίδια πράγματα, δεν άντεχα άλλο», είπε χαρακτηριστικά. Ο δημοσιογράφος της εκπομπής κάλεσε αμέσως τους καραμπινιέρους, οι οποίοι συνέλαβαν τον μητροκτόνο.
Το πτώμα της ηλικιωμένης βρήκε στο σπίτι της, η αδελφή του Λορέντσο Καρμπόνε. Ο ίδιος είχε απομακρυνθεί για λίγες ώρες, πηγαίνοντας σε οικογενειακό σπίτι στην εξοχή. Όταν επέστρεψε στην πολυκατοικία όπου ζούσε η μητέρα του, στην είσοδο τον περίμενε ο δημοσιογράφος και ο δράστης, απαντώντας σε ερωτήσεις του, αποφάσισε να ομολογήσει ότι ευθύνεται για τον στραγγαλισμό της 80χρονης.
![Ομολογία μητροκτονίας σε… απευθείας σύνδεση [βίντεο]](https://www.efsyn.gr/wp-content/uploads/2022/10/italy-police_3.jpg)