Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Οι τουρκικές συνέλαβαν στην Κωνσταντινούπολη τον Λορέντζο Πρεντίνι, έφορο του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, με την κατηγορία ότι επιχείρησε να βγάλει παρανόμως από τη χώρα περίπου 1.500 δείγματα αραχνών και σκορπιούς.

Ο Λορέντζο Πρεντίνι, εντομολόγος, ειδικός στα αραχνοειδή, παραμένει κρατούμενος, κατηγορούμενος για λαθρεμπόριο εντόμων που είναι ενδημικά στην Τουρκία.

Το τουρκικό πρακτορείο Demiroren έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με αστυνομικούς να ερευνούν τις αποσκευές του και να αφαιρούν πλαστικές σακούλες, στις οποίες φαίνεται ότι έχουν συσκευαστεί νεκρά έντομα, αράχνες και σκορπιοί.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, με έδρα τη Νέα Υόρκη, ο Λορέντζο Πρεντίνι αναφέρεται ως έφορος των συλλογών αραχνοειδών, σκορπιών, σαρανταποδαρούσας και χιλιοποδαρούσας. Επίσης αναφέρει ότι η έρευνά του για τις αράχνες και τους σκορπιούς τον οδήγησε σε περισσότερες από 30 χώρες.