Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

«Η καταπολέμηση της εμπορίας των ανθρώπων θα είναι το θέμα μιας νέας ολοκληρωμένης στρατηγικής της Επιτροπής από το 2016», δήλωσε ο επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος που δεν θεωρεί πρόβλημα τη Συμφωνία Σένγκεν.

«Δεν αποτελεί πρόβλημα η Συμφωνία Σένγκεν», για την καταπολέμηση της «εμπορίας ανθρώπων» στην Ε.Ε., δήλωσε μεταξύ άλλων ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά τη διάρκεια σχετικής συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σήμερα στο Στρασβούργο. Η συζήτηση έγινε ύστερα από προφορική ερώτηση για «την εμπορία ανθρώπων στην Ε.Ε.» εκ μέρους της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων.

«Αυτό το απεχθές έγκλημα [σ.σ. του τράφικινγκ] δεν θα υπήρχε χωρίς τα τεράστια κέρδη των εμπόρων και της ζήτησης που ευνοεί όλες τις μορφές εκμετάλλευσης. Αν θέλουμε να αποτρέψουμε αυτή την κατάσταση και να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που πέφτουν θύματα των εμπόρων, πρέπει να ακολουθήσουμε τη ροή χρημάτων τόσο στις νόμιμες όσο και στις παράνομες δραστηριότητες», είπε χαρακτηριστικά ο Ελληνας επίτροπος.