Στη σύλληψη μιας Ρωσίδας που κατηγορείται ότι βοήθησε τη Ρωσία να καταστρώσει συνωμοσία κατά του Βολοντίμιρ Ζελένσκι προχώρησε η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας.
Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι συνέλαβε μια πληροφοριοδότη που κατηγορείται ότι βοήθησε τη Ρωσία να σχεδιάσει μια επίθεση εναντίον του προέδρου της Ουκρανίας. Η φερόμενη ως πληροφοριοδότρια «προετοίμαζε μια ρωσική αεροπορική επιδρομή στην περιοχή του Μικολάιβ κατά την επίσκεψη του προέδρου της Ουκρανίας», ανέφερε η Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας (SBU).
Δημοσίευσε μάλιστα μια θολή εικόνα της γυναίκας που κρατείται από κουκουλοφόρους αξιωματικούς σε μια κουζίνα.
Στο Telegram, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι ο επικεφαλής της SBU τον ενημέρωσε σχετικά.
Η υπηρεσία ασφαλείας ανέφερε ότι η Ουκρανία γνώριζε εκ των προτέρων για το σχέδιο και είχε λάβει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας. Αξιωματικοί της υπηρεσίας παρακολουθούσαν την ύποπτη για να λάβουν περισσότερες πληροφορίες και την έπιασαν «στα πράσα» καθώς προσπαθούσε να διαβιβάσει πληροφορίες στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.
Με τον πόλεμο να μην τελειώνει και την αντεπίθεση της Ουκρανίας να έχει «βαλτώσει» μοιάζει να επιστρέφουν οι τακτικές από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου με κατάσκοπους εκατέρωθεν.
