Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

To γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα επιβεβαίωσε στη Le Soir, τη Δευτέρα, ότι ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ «αντιτάχθηκε» στο αίτημα εξαίρεσης που υποβλήθηκε εναντίον του από τον  ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα και τον συνήγορό του. 

Ο δικαστής που ερευνά την υπόθεση του QatarGate, προτίθεται, όπως είναι φυσικό, να συνεχίσει τη διεξαγωγή της έρευνάς του, από την οποία είχε προσωρινά απομακρυνθεί το πρωί της Πέμπτης, όταν ο Μαξίμ Τελερ είχε καταθέσει το αίτημά του για εξαίρεση λίγο πριν από την ακρόαση της αίθουσας του συμβουλίου. 

Η αίθουσα του συμβουλίου αποφάσισε τελικά να κρατήσει τον Βέλγο ευρωβουλευτή υπό κράτηση,  παρουσία ανακριτή που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Μισέλ Κλεζ ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί.

Ο δικαστής είχε δύο (εργάσιμες) ημέρες για να απαντήσει στο αίτημα αυτό. Αυτό έγινε τη Δευτέρα. 

Τι συμβαίνει στη συνέχεια αυτής της διαδικασίας; Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία πρέπει, βάσει του νόμου, να παραπέμψει το αίτημα αυτό για την εξαίρεση σε ανώτερο δικαστήριο -στην προκειμένη περίπτωση στο Εφετείο των Βρυξελλών- για να του ζητήσει να αποφανθεί. Το Εφετείο θα έχει στη διάθεσή του οκτώ ημέρες για να αποφασίσει εάν ο ανακριτής πρέπει να απομακρυνθεί ή όχι από την υπόθεση.

Ο δικηγόρος του Μαρκ Ταραμπέλα δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλια.