Πράσινο φως και μάλιστα ομόφωνα για την άρση της ασυλίας των ευρωβουλευτών Μαρκ Ταραμπέλα και Αντρέα Κοτσολίνο από την αρμόδια Επιτροπή έδωσαν οι ευρωβουλευτές.
Η άρση της ασυλίας των δύο που φέρεται να σχετίζονται με το QatarGate θα ολοκληρωθεί με την ψήφο στην Ολομέλεια την Πέμπτη -σε μία από τις δύο Ολομέλειες που διοργανώνονται μόλις δύο φορές το χρόνο στις Βρυξέλλες αντί για το Στρασβούργο.
Ήταν η πιο σύντομη διαδικασία άρσης της ασυλίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θέλει να δείξει ότι κάνει ο,τι μπορεί για να συνεργαστεί με τις βελγικές Αρχές να πέσει άπλετο φως στο σκάνδαλο που κλονίζει το θεσμό. Βοήθησαν όμως και οι δύο ευρωβουλευτές: ο Κοτσολίνο ζήτησε την άρση της ασυλίας του ισχυριζόμενος ότι είναι αθώος, ενώ ο Ταραμπέλα δεν μπήκε καν στη διαδικασία της απολογίας ενώπιον των ευρωβουλευτών, ζητώντας την άρση της ασυλίας του.
