Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας BelTA μετέδωσε ότι ένας ουκρανικός πύραυλος S-300 έπεσε στο έδαφος της Λευκορωσίας κατά τη διάρκεια μιας από τις μεγαλύτερες επιθέσεις της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας από την έναρξη του πολέμου.
Το Reuters αναφέρει πως το περιστατικό συνέβη το πρωί (09.00-10.00 ώρα Ελλάδας), την ώρα που η Ρωσία εκτόξευε δεκάδες πυραύλους προς την Ουκρανία.
Το υπουργείο Άμυνας του Μινσκ διερεύνησε εάν τα συστήματα αεράμυνας της Λευκορωσίας είχαν καταρρίψει τον πύραυλο ή επρόκειτο για αστοχία και ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του αντιαεροπορικής άμυνας τον κατέρριψαν.
Το πρακτορείο ειδήσεων της Λευκορωσίας ανέφερε ότι ο πύραυλος που προσγειώθηκε στη Λευκορωσία προερχόταν από ουκρανικό έδαφος. Δημοσίευσε μια φωτογραφία με τμήμα του πυραύλου σε ένα άδειο γεωργικό χωράφι και μετέδωσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.
Κατά πάσα πιθανότητα ο πύραυλος έπεσε στο έδαφος της Λευκορωσίας από λάθος, όπως συνέβη και σε πρόσφατο περιστατικό στην Πολωνία.
