Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης πως δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, στην ψηφοφορία που θα γίνει την Πέμπτη στη γερουσία. Η ψηφοφορία αφορά μια σειρά μέτρων για τη στήριξη των Ιταλών πολιτών εν μέσω οικονομικής κρίσης, με τον πρόεδρο των «πεντάστερων» και πρώην πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε, να δηλώνει ότι «οι απαντήσεις που μας δόθηκαν, στα θέματα που θέσαμε, δεν αρκούν», προσθέτοντας πως «δεν θα συμμετάσχουμε στην ψηφοφορία».

Στελέχη της Λέγκας σχολίασαν ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία που στηρίζει τον Ντράγκι έπαψε να υφίσταται». Υπενθυμίζεται ότι το Κίνημα των Πέντε Αστέρων αποτελεί βασικό εταίρο στην κυβέρνηση συνασπισμού του Ντράγκι. 

Η ηγεσία των Πέντε Αστέρων έχει εκφράσει εδώ και εβδομάδες τις έντονες αντιρρήσεις της για τις προτεραιότητες που θέτει η κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων, απαιτεί πιο γενναιόδωρη οικονομική στήριξη για οικογένειες και επιχειρήσεις που πλήττονται από το υψηλό κόστος ενέργειας, καθώς και συνεχείς επιδοτήσεις για όσους δεν μπορούν να βρουν εργασία.

Τις τελευταίες ημέρες ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να συνεχίσει να κυβερνά με πλειοψηφία διαφορετική από εκείνη που τον στήριξε μέχρι σήμερα, ενώ κατέστησε σαφές ότι δεν λειτουργεί με τελεσίγραφα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και τυχόν παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα: αν δηλαδή θα ζητήσει από τον Ντράγκι να εξακριβώσει αν συνεχίζει να διαθέτει την εμπιστοσύνη της ιταλικής βουλής και της γερουσίας.