Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Έντονη συζήτηση έχει ανοίξει στη Βρετανία έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας Sunday Times που αναφέρει ότι ο πρίγκιπας Κάρολος δέχθηκε χαρτοφύλακα με μετρητά από τον πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ, χωρίς να διευκρινίζεται ωστόσο εάν επρόκειτο για παράνομη χρηματική συναλλαγή.

Ειδικότερα, οι Sunday Times λένε ότι ο χαρτοφύλακας ήταν ένα από τα τρία πακέτα μετρητών που δόθηκαν ως φιλανθρωπικές δωρεές στον Πρίγκιπα της Ουαλίας από τον σεΐχη Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τρεις δόσεις που ανήλθαν συνολικά σε 3 εκατομμύρια ευρώ, παραδόθηκαν προσωπικά στον πρίγκιπα μεταξύ του 2011 και του 2015.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι σε μια περίπτωση, ο 62χρονος Σεΐχης Χαμάντ, χάρισε στον διάδοχο του βρετανικού βασιλικού θρόνου 1 εκατομμύριο ευρώ που φέρεται να είχαν τοποθετηθεί σε τσάντες μεταφοράς από το Fortnum & Mason, το πολυτελές κατάστημα τροφίμων που διαθέτει βασιλικό τμήμα για να παρέχει στη βασιλική οικογένεια διάφορα τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά.

Οι πληρωμές σε μετρητά κατατέθηκαν στους λογαριασμούς του Φιλανθρωπικού Ταμείου του Πρίγκιπα της Ουαλίας (PWCF), ενός ιδρύματος που διαχειρίζεται τα ιδιωτικά έργα του πρίγκιπα και την περιουσία του στη Σκωτία, πρόσθεσε η εφημερίδα.

Η εφημερίδα πάντως δεν ανέφερε ότι επρόκειτο για παράνομες πληρωμές.

Η «πριγκιπική» απάντηση

Οι φιλανθρωπικές δωρεές που δέχτηκε ο πρίγκιπας Κάρολος της Βρετανίας καταβλήθηκαν με σωστό τρόπο, ανακοίνωσε το γραφείο του λίγο μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ της εφημερίδας.

«Οι φιλανθρωπικές δωρεές που δέχτηκε από τον Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ διοχετεύθηκαν άμεσα σε μια από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις του πρίγκιπα, η οποία πραγματοποίησε την δέουσα διαχείριση και μας διαβεβαίωσε ότι ακολουθήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες», αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του γραφείου του Καρόλου.