Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Δικηγόρος του Αλεξέι Ναβάλνι επιβεβαίωσε ότι ο φυλακισμένος πολιτικός είναι «σοβαρά άρρωστος», αλλά το Κρεμλίνο υποστηρίζει πως θα λάβει ιατρική αγωγή, «εάν πραγματικά είναι άρρωστος».

Χθες ο ίδιος ο Ναβάλνι είχε δηλώσει ότι έχει πυρετό και έντονο βήχα προσθέτοντας ότι αρκετοί συγκρατούμενοί του είχαν υποβληθεί σε θεραπεία για φυματίωση.

Ακολούθησε δημοσίευμα της εφημερίδας Izvestia που ανέφερε πως ο επικρατής του Πούτιν μεταφέρθηκε σε θάλαμο ασθενών με συμπτώματα αναπνευστικής νόσου και υψηλό πυρετό, όπου του έγινε τεστ για κορονοϊό και οι απαιτούμενες εξετάσεις.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανακοίνωσε πως ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης, σε περίπτωση που είναι άρρωστος, θα λάβει την αναγκαία και προβλεπόμενη από τους κανονισμούς της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυλακών της Ρωσίας ιατρική αγωγή, όπως και κάθε άλλος κρατούμενος.

«Όλες οι αναγκαίες ενέργειες λαμβάνονται. Φυσικά, δεν μπορεί να γίνει λόγος για κάποιες ιδιαίτερες συνθήκες για έναν από τους κρατουμένους», δήλωσε  

Ο Πεσκόφ υποστήριξε επίσης ότι δεν γνωρίζει αν ο Πούτιν έλαβε την επιστολή που του έστειλε η γενική γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας Ανιές Καλαμάρ μέσω της οποίας ζητούσε να επιτραπεί σε γιατρό να επισκεφθεί τον Ναβάλνι όπως και ο κρατούμενος να αφεθεί ελεύθερος. «Δεν έχω τέτοια πληροφόρηση, αν έφθασε μέσω κάποιων διαύλων, διπλωματικών διαύλων ή κατά κάποιο τρόπο η επιστολή αυτή. Δεν την είδα», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Η σύζυγος του Αλεξέι Ναβάλνι, Όλγκα Ναβάλναγια, όπως γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta, ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Instagram την επιστολή που έλαβε από τον διευθυντή των φυλακών όπου κρατείται ο Ναβάλνι, στην οποία ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να του επιτρέψει να τον πάνε στο νοσοκομείο, επειδή δεν έχει ταυτότητα.

«Κύριε διευθυντά, και πώς τότε σας επέτρεψαν το καταστατικό και η συνείδησή σας να βάλετε στην φυλακή έναν άνθρωπο που δεν έχει ταυτότητα; Στην φυλακή χωρίς ταυτότητα τον χώσατε, αλλά στο νοσοκομείο μπαίνεις μόνο με ταυτότητα;».

Σύμφωνα με την Novaya Gazeta, έξω από την φυλακή στην οποία κρατείται ο Ναβάλνι, συνελήφθησαν η πρόεδρος της «Συμμαχίας των γιατρών» Αναστασία Βασιλίεβα και ο υπεύθυνος του καναλιού YouTube που διαθέτει το «επιτελείο του Ναβάλνι» Ντμίτρι Νίζοφτσεφ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters, TASS, Novaya Gazeta